1/4

Pionjärens oro för fallande padeltrend

Efter padelexplosionen 2018 står nu allt fler banor tomma i Göteborg på senare tid, rapporterar GöteborgDirekt.
Nu varnar pionjären Andreas Ehrnvall för ett scenario liknande Spaniens där 70 procent av anläggningarna gått i konkurs.
– Det här kommer sluta med ett blodbad, säger han till GöteborgDirekt.

Sedan padelboomen 2018 har allt fler padelhallar dykt upp här och var över landet. Bara det senaste året har antalet hallar i Göteborg ökat från nio i januari 2021 till dagslägets 35. Och då är inte kranskommunerna inräknade.

Beläggningen på de olika hallarna har varit hög. Men nu har den sjunkit runtom i Göteborg.

GöteborgDirekt skriver att vid de tider där det var som allra hårdast tryck finns det numer gott om luckor.

LÄS MER: Märket på armen kunde kostat padelstjärnan Linus Frost livet

Andreas Ehrnvall är en av pionjärerna inom padelns framfart i Sverige och öppnade sin första padelhall 2015 utanför Uppsala. I dag driver han två anläggningar, varav en ligger lite utanför Göteborg.

– Den här överetableringen kommer att sluta med förskräckelse. Jag tror att vi kommer se de första konkurserna redan i sommar, säger han till GöteborgDirekt..

I GöteborgDirekts undersökning framkommer det att en av de största aktörerna inom padeln i Sisjön har en beläggning på 40 procent en vecka i februari. I Gamlestan har samma ägare en beläggning på 23 procent, men annars är resten av de 334 tiderna tillgängliga i bokningstjänsten Matchi.

LÄS MER: Göteborgsföretaget Matchi stöttar utvecklingen av padel

Nu befarar Ehrnvall att den svenska padeln kan följa samma utveckling likt den i spanska. I Spanien kom padel-boomen tidigare än i Sverige, men idag har 70 procent av de spanska anläggningarna gått i konkurs, enligt Ehrnvall. Nu tror han att det minskade intresset i Göteborg kommer tvinga hallarna att sänka priserna för att kunna konkurrera om spelarna. Sedan kommer det gå utför snabbt.

– Vi har bara sett början av nedgången. Det här kommer sluta med ett blodbad, säger han.

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel uppgavs att intresset för padel sjunker i Göteborg. Den rätta formuleringen ska vara att bokningsgraden för padelbanor i Göteborg sjunker. GP beklagar denna tidigare otydlighet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.