Pionjärens oro för fallande padeltrend

Efter padelexplosionen 2018 står nu allt fler banor tomma i Göteborg på senare tid, rapporterar GöteborgDirekt. Nu varnar pionjären Andreas Ehrnvall för ett scenario liknande Spaniens där 70 procent av anläggningarna gått i konkurs.
– Det här kommer sluta med ett blodbad, säger han till GöteborgDirekt.

ANNONS
|

Sedan padelboomen 2018 har allt fler padelhallar dykt upp här och var över landet. Bara det senaste året har antalet hallar i Göteborg ökat från nio i januari 2021 till dagslägets 35. Och då är inte kranskommunerna inräknade.

Beläggningen på de olika hallarna har varit hög. Men nu har den sjunkit runtom i Göteborg.

GöteborgDirekt skriver att vid de tider där det var som allra hårdast tryck finns det numer gott om luckor.

LÄS MER:Märket på armen kunde kostat padelstjärnan Linus Frost livet

Andreas Ehrnvall är en av pionjärerna inom padelns framfart i Sverige och öppnade sin första padelhall 2015 utanför Uppsala. I dag driver han två anläggningar, varav en ligger lite utanför Göteborg.

ANNONS

– Den här överetableringen kommer att sluta med förskräckelse. Jag tror att vi kommer se de första konkurserna redan i sommar, säger han till GöteborgDirekt..

LÄS MER:Padel: Världens dyraste padelrack

I GöteborgDirekts undersökning framkommer det att en av de största aktörerna inom padeln i Sisjön har en beläggning på 40 procent en vecka i februari. I Gamlestan har samma ägare en beläggning på 23 procent, men annars är resten av de 334 tiderna tillgängliga i bokningstjänsten Matchi.

LÄS MER:Göteborgsföretaget Matchi stöttar utvecklingen av padel

Nu befarar Ehrnvall att den svenska padeln kan följa samma utveckling likt den i spanska. I Spanien kom padel-boomen tidigare än i Sverige, men idag har 70 procent av de spanska anläggningarna gått i konkurs, enligt Ehrnvall. Nu tror han att det minskade intresset i Göteborg kommer tvinga hallarna att sänka priserna för att kunna konkurrera om spelarna. Sedan kommer det gå utför snabbt.

– Vi har bara sett början av nedgången. Det här kommer sluta med ett blodbad, säger han.

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel uppgavs att intresset för padel sjunker i Göteborg. Den rätta formuleringen ska vara att bokningsgraden för padelbanor i Göteborg sjunker. GP beklagar denna tidigare otydlighet.

ANNONS