Bordtennis. Arkivbild.
Bordtennis. Arkivbild.

Pingisdamer bjuder på finalrepris

Eslöv är klart för sin femte raka final i damernas SM-slutspel i bordtennis. Det stod klart efter att man även vunnit returen mot Team Mälarenergi med 5–2. Seriesegraren Storfors vann till slut i en knallhård uppgörelse mot Halmstad med 5–3 och därför kan vi se fram emot en repris på fjolårets final.

ANNONS
|

Eslöv är starkare i de jämna seten och det fällde avgörandet. Team Mälarenergi hade kunnat ge Eslöv en tuffare fajt och hade kunnat pressa Eslöv ytterligare, men då behöver laget ha marginalerna på sin sida.

Det är framför allt en nyckelmatch som Alex Galic vinner knappt i skiljeset mot Christina Källberg som till slut väger över till Eslövs favör.

- Starkt av Alex att komma tillbaka, efter att hon tappat stor ledning i första, sade Eslövs tränare Mattias Andersson.

ANNONS

Eslöv har också ett starkt trumfkort i kinesiskan Li Wen XI, som hittills är obesegrad, 21–0 i singelkvot, i grundserie och slutspel.

Storfors vann i stort sett alla jämna set och det har inget lag råd att förlora om man ska ta sig vidare, vilket heller inte Halmstad kunde reda ut.

- Vår styrka är jämnheten hos spelarna i laget. Vi har haft som mål att gå till final igen och det kommer att bli en spännande finalserie mot Eslöv, sade Storfors lagledare Anders Hulth.

Storfors och Eslöv möttes också förra året i final. Då vann Eslöv i två raka. Nu har Storfors ett mycket starkare och jämnare lag och det kommer att bli en intressant kamp mellan seriens båda bästa spelare, Eslövs Li Wen Xi och Jessica Yamada i Storfors som har 32–2 i kvot.

TT

ANNONS