Pierre-Emerick Aubameyang käke bröts i rånet – flytten i fara

Tidigare i veckan blev Pierre-Emerick Aubameyang brutalt rånad i sitt hem av grupp maskerade män. Nu meddelar The Athletic att stjärnan brutit käken. ”Några våldsamma fegisar hotade min familj”, skriver han i ett uttalande.

ANNONS
|

Den gabonesiske superstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang blev tidigare i veckan rånad i sitt hem.

Enligt tidningen El País, som hänvisar till poliskällor, ska Aubameyang bland annat ha blivit slagen och tvingad att öppna ett kassaskåp med smycken. Rånarna, minst fyra till antalet, ska också ha hotat Aubameyang och hans fru med både skjutvapen och järnrör.

Nu uppger The Athletic att 33-åringen brutit käken i samband med misshandeln och kan bli borta flera veckor, allt beroende på om en operation behövs eller inte.

På Instagram berättar Aubameyang själv om den omskakande händelsen.

”På söndag natten bröt sig några våldsamma fegisar in i vårat hem och hotade min familj och mina barn, bara för att stjäla några saker.

ANNONS

De skadade min käke men jag kommer att återhämta mig på nolltid och tack gode gud att ingen annan skadades fysiskt.

Känslan att vi inte längre är säkra i vårt eget hem är svår att förstå och beskriva. Men vi kommer ta oss igenom det här som familj och stå starkare än någonsin.

Tack för allt stöd, det har verkligen betytt mycket för oss”, skriver han i ett uttalande.

Aubameyangs Barcelona-sejour ser ut att kunna ta slut redan efter ett halvår i klubben då han enligt flera källor ryktas bli Chelseas nye anfallsstjärna sedan Romelu Lukaku lämnat efter ett misslyckat fjolår.

I morgon stänger det internationella övergångsfönstret i flera ligor, bland annat både i Spanien och England så en bruten käke kommer mycket olägligt och riskerar äventyra en eventuell flytt.

Aubameyang står noterad för 13 mål på 24 matcher för Barcelona och har tidigare representerat storklubbar som Borussia Dortmund och Arsenal.

ANNONS