Wolfgang Pichler tror att Sebastian Samuelssons tunga dag på skyttevallen kan vara bra för framtiden.
Wolfgang Pichler tror att Sebastian Samuelssons tunga dag på skyttevallen kan vara bra för framtiden.

Pichler: "Sebastian måste lära sig"

Sebastian Samuelsson sade att bommarna i sprinten berodde på "att huvudet spökar". Wolfgang Pichler tror ändå att det var något positivt på sikt.

ANNONS
|

Det blev ingen svensk medaljyra under den tredje VM-dagen heller.

Efter två bra dagar i Östersund, en femteplats i mixedstafett följt av Hanna Öbergs (fyra) och Mona Brorssons (femma) superlopp i sprinten, kom ett svenskt bottennapp – framför allt sett till skyttet.

- I dag kan jag inte säga att jag är nöjd. Men jag ser det från två sidor, säger den svenska huvudtränaren Wolfgang Pichler och fortsätter:

ANNONS

- Det är en process. Jag tror att alla stora idrottare behöver gå igenom det här i början av sin karriär. Det kommer att gå upp och ner många gånger för honom så det här var en bra erfarenhet. Det visste vi på förhand, att det här blir skillnad mot OS där ingen hade några förväntningar på oss.

Även om tre bom var på tok för många fanns en sak att glädjas åt med Samuelssons lopp: skidåkningen såg bra ut. 21-åringen var tolfte snabbaste åkare om man bara tittar på åktiden i spåret.

Men i söndagens jaktstart är det långa 1.44 minuter upp till ledande norrmannen Johannes Thingnes Bø och hoppen om en svensk medalj blåste bort på vallen i sprinten.

- Man måste göra misstag. På förhand kan du aldrig veta hur en person reagerar på press, och jag hoppas att han lär från det här, säger Pichler.

ANNONS
TT

Fakta: Sebastian Samuelsson

Född: 28 mars 1997 (21 år).

Från: Flyttade från Malmköping till Sollefteå som nioåring.

Klubb: I 21 IF.

Främsta meriter: OS 2018: Silver i jaktstart och guld i herrarnas stafett. En tredjeplats i världscupen säsongen 2018-2019.

ANNONS