Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Wolfgang Pichler, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling.
Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Wolfgang Pichler, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling.

Pichler: En öppen plats i herrstafetten

Herrarnas stafett på lördag är en av skidskytte-VM:s höjdpunkter där Sverige ska försöka försvara sitt OS-guld från i fjol. Men hur laget ska formeras är inte klart.

ANNONS
|

- Jag kan säga en, två, tre åkare, säger Pichler och pekar i tur och ordning på Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

Den fjärde herråkaren på podiet, där Sveriges herrar som ska köra distansloppet över 20 kilometer på onsdag sitter, är Peppe Femling.

Däremot är veteranen Fredrik Lindström utanför distanslaget. Lindström har fått säsongen förstörd av körtelfeber, men körde sprinten i lördags, där han dock hamnade utanför topp 60 och därmed missade jaktstarten.

ANNONS

- Han har knappt tävlat i år, sedan hoppades vi att han skulle klara jaktstarten. Men här var det inget snack, 20 kilometer är för tufft för honom med den förberedelse han haft, säger Pichler.

Vem som kniper sista platsen i stafettlaget beror alltså dels på hur Peppe Femling presterar i distansloppet, dels på hur Fredrik Lindströms form bedöms vara på lördag.

- Jag ser en positiv tendens för Fredrik. Han ska göra en tuff intervallträning och sedan får vi se. Han är ett alternativ i våra huvuden. Men vi får se, Peppe är en bra stafettåkare, Torstein Stenersen är också en bra stafettåkare och Fredrik är det, säger Pichler.

- Jag brukar på något vänster kunna träffa lite på distanserna och ska göra det nu med, formen är god, säger Peppe Femling.

ANNONS
TT

Fakta: Herrarnas distanslopp

När: Onsdag 13 mars.

Svenska åkare: Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Peppe Femling.

ANNONS