Wolfgang Pichler har tränat svenska skidskyttestjärnor som Helena Ekholm, Anna Carin Zidek och Hanna Öberg.
Wolfgang Pichler har tränat svenska skidskyttestjärnor som Helena Ekholm, Anna Carin Zidek och Hanna Öberg.

Pichler aktuell för 2026-satsning

Sveriges olympiska kommitté för diskussioner med Wolfgang Pichler. Men om den avgående skidskytteförbundskaptenen ska börja arbeta för SOK hänger delvis på om Sverige tilldelas OS 2026.

ANNONS
|

Wolfgang Pichler säger att han är nära ett nytt uppdrag efter OS- och VM-succéerna med skytteskyttelandslaget.

- Med 99 procents säkerhet kommer jag att jobba för SOK, säger Pichler till SVT.

SOK bekräftar att det finns ett intresse. Men parterna är en bit från ett samarbete.

ANNONS

Utbildningar och seminarier

- Vi vill gärna dra nytta av hans erfarenhet. Men ingenting är klart. Det är som Wolfgang själv säger, att han inte fått något skriftligt erbjudande. Inte något blir klart förrän vi fått veta om Sverige får OS 2026. Är det så att Sverige får OS den 24 juni kommer vi givetvis att starta en satsning på svensk vinteridrott. Där tror vi Wolfgang kan ha någon del att bidra med. Det vi har pratat om hittills gäller mest utbildningar och seminarier, säger Lars Markusson, mediechef på SOK, till TT.

Pichler säger att han har haft ett möte med Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, om en roll.

"Hoppas kunna bidra"

- Jag tror att vi i Sverige skulle tjäna på att föra sporterna närmare varandra och samarbeta mer mellan de olika idrotterna, exempelvis mellan skidskytte och längdskidor. Vi har mindre pengar och mindre resurser än vad många av de större nationerna har, så vi måste komma på andra vägar för att få ännu större framgångar. Jag har varit med i åtta OS och har tagit medalj i nästan samtliga, så jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Pichler till SVT.

ANNONS

Sverige, med Stockholm och Åre som huvudorter, och Italien, Milano och Cortina d'AMpezzop, är de två kvarvarande kandidaterna till att få vinter-OS och Paralympics 2026.

TT

ANNONS