Petter Skinstad sågar Frida Karlsson och Ebba Andersson

Ebba Andersson och Frida Karlsson hade en tung masstart.
Nu sågas de av den norske tv-profilen Petter Skinstad.
– De åker för dåligt rent taktiskt, säger han till Expressen.

ANNONS

Ebba Andersson vann världscuppremiären i Ruka, i samma lopp slutade Frida Karlsson trea. Efter succén på tio kilometer klassiskt var därför svenskarna favorittippade även i helgens avslutande masstart.

Men trots att de låg bra till under i princip hela loppet fick de se sig besegrade av landslagskompisen Moa Ilar. Till sist slutade Andersson femma och Karlsson sexa.

Nu får duon kritik för hur de lade upp sina lopp.

– Varför de väljer den här taktiken har jag väldigt svårt att förstå. Moa Ilar som vinner har ju släppt täten i början av loppet. (Jessie) Diggins som blir tvåa bryter staven i slutet och (Rosie) Brennan som blir trea är också långt bak i fältet, säger norska TV2:s expertkommentator Petter Skinstad till Expressen.

ANNONS

Köper inte kritiken

Många menade att Andersson och Karlsson haft flera möjligheter till att skaka av sig den resterande delen av toppklungan en bra bit innan spurten.

Skinstad är också av denna åsikt.

– De åker för dåligt rent taktiskt. De låter åkare med bra spurtegenskaper att hänga med runda efter runda, säger han.

Karlsson erkänner för Expressen att hon agerat annorlunda om hon fått köra om loppet. Men den norska kritiken köper hon inte rakt av.

– Vi försökte dra ifrån men att bara vara två i utförsbacken jämfört med ... säg 22, det är stor skillnad och det höll inte, säger hon till tidningen.

LÄS MER:Kylan chockade åkarna: "Kände inte mina ben"

LÄS MER:Ilar efter praktskrällen: "Inte förstått det än"

LÄS MER:Svensk succé – Andersson och Karlsson på pallen

ANNONS