Petter Northug hånade Calle Halfvarsson efter vinsten

Petter Northug slutade för fem år sedan. I torsdags besegrade han Calle Halfvarsson i en femmil. Norrmannen kom på tredjeplats medan svensken slutade 36:a.
– Det var väl inga höga odds på det, säger Petter Northug till NRK.

ANNONS
|

Vintersäsongen har inte börjat än men tävlingar på rullskidor pågår för fullt.

I norska Lysebotn ställde de två tidigare ärkefienderna upp i femmilen och det blev en duell som förr i tiden – där norrmannen drog det längsta strået.

Northug kom på tredjeplats efter en spurtuppgörelse. Calle Halfvarsson hamnade på 36:e plats efter att ha brutit staven i slutet av tävlingen.

– Jag tror att Calle fick vibbar från stafetten 2015 och då låser sig hans axlar. Då har han inte mycket att ge. Jag såg att många var rädda. Jag hade full kontroll och sa några ord till honom på vägen också, säger Northug och syftade på VM i Falun.

ANNONS

Halfvarsson var imponerad av den forne skidkungen.

– Han verkar stark och jag vet att han tränar mycket. Så om Petter vaknar till liv tror jag att långlopp kan passa honom bra, säger han till NRK.

Vann femmilen gjorde Andrew Musgrave, tvåa blev Thomas Joly från Frankrike.

Bäste svensk blev Eric Rosjö på åttonde plats.

LÄS MER:William Poromaa om varför han räckte långfinger till SVT

LÄS MER:Calle Halfvarsson kritiserar tränarna – åkte ut i kvartsfinalen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS