Petr Čech värvad till Belfast Giants som hockeymålvakt

Den 41-årige fotbollsmålvaktslegendaren Petr Čech la handskarna på hyllan 2019. Men arbetet som målvakt har han inte slutat med. Nu värvar de regerande brittiska mästarna Belfast Giants honom – som hockeymålvakt.
– Petr är en meriterad idrottsman, som vet vad som krävs för att prestera på den högsta nivån, säger Belfasts tränare Adam Keefe.

ANNONS
|

Den tjeckiske målvakten Petr Čech är ansedd som en av de bästa i Premier Leagues historia. Under sin karriär som han tillbringade i bland annat Chelsea och Arsenal vann han fyra Premier league-titlar och även Champions league. Han representerade också hemlandet Tjeckien i flera mästerskap.

Bytte från handskar till plock

2019 la han målvaktshandskarna på hyllan. Men det skulle visa sig att han inte var färdig med idrottskarriären. Han började att stoppa puckar istället för bollar, som hockeymålvakt.

Han har sedan dess hållit till i lägre divisioner i det engelska hockeyseriesystemet. Nu värvas han dock in till det nordirländska laget och regerande mästarna Belfast Giants i den brittiska högstadivisionen.

ANNONS

Ska spela i högstadivisionen

Petr Čech värvas in på ett korttidslån från Oxford city Stars för att lösa Belfastklubbens skadebekymmer.

– Petr är en meriterad idrottsman, som vet vad som krävs för att prestera på den högsta nivån. Hans stöd under den här låneperioden kommer att bli ovärderlig, säger Belfast Giants huvudtränare Adam Keefe, i en kommentar på deras hemsida.

Petr Čech har under säsongen gjort sex matcher i Oxford city Stars.

LÄS MER:Henrik Lundqvist höll nollan i comebacken

LÄS MER:Elfsborgs Hákon Valdimarssons unika väg till allsvenskan

LÄS MER:Cech lägger av efter säsongen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS