Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
I en podd berättar Peter Fischerström om sin kamp mot cancer. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Peter Fischerström: Hade 5,8 kilos tumör i magen

Peter Fischerström är en av tidernas främsta innebandyspelare.
Nu berättar den forne storbacken om tuffa kampen mot cancer.
– Jag hade en 5,8 kilos tumör i magen, säger han i Fredrikssons innebandypodd.

Peter Fischerström lade innebandyklubban på hyllan 2013 – han slutade då en framgångsrik karriär med bland annat fyra VM-guld för Sverige.

Han vann även tre SM-guld, två med AIK och ett med Fornudden, under sin karriär. Sedan dess har han bland annat varit assisterande tränare för AIK.

Förra året möttes innebandylegendaren av ett jobbigt besked.

Under sommaren 2019 fick Peter Fischerström veta att han hade drabbats av cancer i magen. Nu berättar han om den tuffa kampen i Fredrikssons innebandypodd.

– Nu är det bra, men jag opererades för cancer för ett år sedan. Jag hade en 5,8 kilo tumör i magen som de hittade i juni 2019. Så då var det en sommar med dödsångest, säger Peter Fischerström i podden och fortsätter:

– Det var helt osannolikt att från att vara vad man tycker är fullt frisk tro att man ska dö. I juli förra året opererade jag mig.

Ska röntgas igen nästa vecka

Peter Fischerström har återhämtat sig från cancern, men kan inte andas ut helt än. Han ska röntga sig nästa vecka igen för att se om tumören har kommit tillbaka, men det mesta tyder på att han kommer att mötas av ett positivt besked.

– De tror inte att det kommer komma tillbaka i alla fall, det var en elakartad tumör men den sorten brukar inte komma tillbaka, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.