Linn Persson missar EM – och VM-genrepet. Arkivbild.
Linn Persson missar EM – och VM-genrepet. Arkivbild.

Persson missar genrepet – Högberg till VM?

Linn Persson missar EM, och VM-genrepet, med en förkylning. Samtidigt tyder det mesta på att hon får sällskap av Elisabeth Högberg i Östersund.

ANNONS
|

Det svenska skidskyttelandslaget ska förbereda sig inför kommande hemma-VM i Östersund med att tävla på EM i Minsk i veckan.

Linn Persson var en del av det stafettlag som tog silver på OS i Pyeongchang förra året. Nu missar hon genrepet.

Enligt Radiosporten har Persson varit förkyld under en stor del av förra veckan, och får därför VM-förbereda på egen hand.

Högberg VM-aktuell

Någon som kanske också får börja VM-förbereda är Elisabeth Högberg. Med en femte, öppen plats kvar i VM-truppen så verkar det som att Högberg, som så sent som på söndagen körde upp Sverige till en femteplats i mixedstafetten i världscupen i USA, är högaktuell.

ANNONS

- Det lutar kraftfullt åt att hon får den sista platsen, och jag är övertygad om att Wolfgang tycker samma sak, säger landslagstränare Johan Hagström till Radiosporten.

Bagagelöst i Minsk

För övrigt har uppladdningen inför EM-tävlandet i Minsk varit stökig.

Skidor, gevär och övrig utrustning har fastnat i Stockholm på vägen till Vitryssland. Enligt förbundskaptenen Wolfgang Pichler är det flygbolaget SAS som ska ha stoppat bagaget från att, via en mellanlandning i Riga, hänga med sina ägare.

- Vi har inget. Vi har inga skidor, inga gevär, ingen ammunition. Det här är en skandal, säger förbundskapten Wolfgang Pichler till Expressen.

- Jag är riktigt arg just nu. Borde vi bara åka på semester i Minsk? Det här är väldigt viktiga tävlingar. Vi har ett VM i Östersund i mars, vi behöver alla tävlingar vi kan få innan dess. SAS borde fråga sig själva om de vill göra så här mot ett svenskt landslag, säger Pichler.

ANNONS

Enligt Expressen, som talat med en talesperson för flygbolaget, stoppades bagaget på grund av en försening, samtidigt som arbetet med att få fram det på andra vägar har inletts.

Skidskytte-EM i den vitryska huvudstaden pågår 20-24 februari.

TT

ANNONS