F1-föraren Sergio Pérez, Mexiko, vann Saudiarabiens GP-tävling
F1-föraren Sergio Pérez, Mexiko, vann Saudiarabiens GP-tävling Bild: Hassan Ammar/AP/TT

Pérez en vinnare – trots långsam i starten

I Bahrain vann Max Verstappen före stallkompisen Sergio Pérez.
I Saudiarabiens GP-tävling blev resultatet det motsatta.
– Det var tuffare än vad jag trodde, säger Pérez.

ANNONS
|

Sergio Pérez startade från poleposition men var inte först ut från starten. Det var Fernando Alonso. Spanjoren fick dock inte behålla ledningen allt för länge, för redan på fjärde varv var mexikanen förbi.

– Vi har en del jobb att göra där (starten). Vi har ändrat lite men har fortfarande en del att göra för att bli bättre från den positionen, säger Pérez i segerintervjun i Viaplay.

Trots missräkningen i starten handlade det mesta om 33-åringen.

Han behöll ledningen och tog sin femte F1-seger.

Sergio Pérez är dock fortfarande tvåa i sammandraget.

Stallkompisen Max Verstappen, som på grund av mekaniska problem fick starta från 15:e position, fick kämpa för att klättra på resultatlistan till en andraplats.

ANNONS

– Ja, det var inte lätt att ta sig igenom fältet men när jag tog dem en efter en kom jag in i en rytm. Jag är glad att vara på podiet, säger han.

Nederländaren noterades dessutom för tävlingens snabbaste tid, vilket gav extrapoäng och fortsatt totalledning före Pérez.

Fernando Alonso bestraffades med tio sekunder, vilket gjorde att han blev fyra i stället för trea – och därmed får vänta på karriärens 100:e pallplats. I stället blev George Russell, England, trea.

Mercedes Lewis Hamilton, som efter premiären kritiserade sitt stall och sedan backade i frågan, var ett par placeringar vassare än i Bahrain och slutade femma.

ANNONS