Peder Fredricson till Gothenburg Horse Show

GP kan idag berätta förbundskapten Henrik Ankarcrona tagit ut sju ryttare till Gothenburg Horse Show som pågår mellan 19-23 februari.
– Ryttarna laddar för fullt för att komma hem och visa upp sig för hemmapubliken. Det är alltid en fantastisk stämning i Scandinavium, säger förbundskaptenen.

ANNONS
|

Inför Gothenburg Horse Show har Sveriges förbundskapten i hoppning Henrik Ankarcrona tagit ut sju namn som är klara för start i de femstjärniga hoppklasserna. Dessa är följande.

Peder Fredricson

Henrik von Eckermann

Malin Baryard Johnsson

Fredrik Jönsson

Stephanie Holmén

Douglas Lindelöw

Angelica Augustsson

Ytterligare ryttare kommer offentliggöras i nästa vecka.

– Vi har elva seniorryttare totalt till de femstjärniga tävlingarna. Sen tillkommer fem U25-ryttare också i samarbete med Lövsta Future Challenge, säger Henrik Ankarcrona.

– Göteborg är alltid en höjdpunkt under inomhussäsongen. Vi vill väldigt gärna komma hem och visa publiken att de internationella framgångarna inte är en tillfällighet.

Fredricson bäst bland svenskarna

Gothenburg Horse Show är den sista deltävlingen i den västeuropeiska ligan. Peder Fredricson ligger bäst till av svenskarna på en 25:e plats. 18 västeuropeiska ryttare kvalar till finalen i Las Vegas 15-19 april.

ANNONS

– Peder har fortfarande en god chans att ta sig till finalen. Han hoppas givetvis plocka poäng både i Bordeaux och Göteborg, säger Henrik Ankarcrona.

ANNONS