Peder Fredricson föll i Global Champions Tour i Stockholm

Under framhoppningen i Global Champions Tour på Stockholm stadion föll Peder Fredricson otäckt.
Enligt förre landslagsryttaren Royne Zetterman ska Fredricson ha sagt:
– Jag har brutit nacken, ring ambulans, skaffa smärtstillande, rör mig inte.

ANNONS
|

Under lördagen vann Fredricson tillsammans med Malin Baryard Johnsson lagtävlingen under Global Champions Tour i Stockholm. Redan då höll Fredricson på att falla av sin häst men lyckades hålla sig kvar.

Under söndagen gick det desto värre.

Fredricson, den svenske storstjärnan som räknas som en av världens främsta ryttare, föll otäckt in i ett hinder på sin häst Que Sera under framhoppningen. Det är oklart exakt vad som hänt men enligt vittnen på plats var ambulans snabbt framme, under arbetet användes skärmar för att hindra insyn.

Fredricson fick sedan lämna platsen i ambulans. Enligt speakern var han då vid medvetande. Men scenerna i samband med olyckan ska ha varit läskiga.

ANNONS

Den förre landslagsryttaren Royne Zetterman uppger för TT att Fredricson sagt:

– Jag har brutit nacken, ring ambulans, skaffa smärtstillande, rör mig inte.

Enligt hans fru Lisen Bratt Fredricson ska inte läget vara så allvarligt som först befarat:

”Peder är ok men mörbultad. Det ser inte ut som att han har några frakturer. Ytterligare undersökningar väntas. Que Sera är ok. Tack för alla meddelanden”, skriver hon i en story på Instagram.

”Förstod att det var allvarligt”

Charlotta Adin Bergkvist var på plats på Stockholm stadion för att följa tävlingarna. Hon och hennes vänner följde Future Challenge när olyckan inträffade.

– Det var kul att följa och det gick jättebra för flera svenska ryttare, alla tyckte det var jätteroligt, säger hon.

– Helt plötsligt stannade allihopa och det blev tyst. Och sedan sa speakern att det skulle vara paus en stund och att de skulle återkomma. Det lät jättekonstigt och så blev det jättedålig stämning. Man förstod att det var något riktigt allvarligt.

Framhoppningen var bakom VIP-läktaren och Charlotta Adin Bergkvist såg själv inte olyckan, precis som de flesta på läktaren.

– Folk förstod först inte vad som hänt. Alla satt bara där förvånade och efter en kvart eller så sa speakern vad som hade hänt.

ANNONS

– Det är jättedystert här, alla är helt avslagna. Det blev en total omvändning av stämningen, säger Charlotta Adin Bergkvist.

Man valde att ställa in omhoppningen i unghästklassen. Grand Prix-hoppningen startade som planerat och vanns av Henrik von Eckermann.

LÄS MER:Ryttarstjärnornas succé – uppvisning på hemmaplan

ANNONS