Paulsen frälste fansen med sista sparken

Traditionell supportermarsch, lapp på luckan och den vanliga hajpen inför hemmapremiären. Engagemanget kring klubben Hammarby imponerar. Laget? Nja.

ANNONS
|

Matchklockan närmade sig de sista 30 sekunderna på den fyra minuter långa tilläggstiden. Kalmar FF var på väg att hålla ut och klara 1–0.

Då slog dansken Bjørn Paulsen till och fixade 1–1.

Det förlösande jublet från en nästan fullsatt (30671 åskådare) arena var öronbedövande och Paulsen blev så till sig att han ville upp på läktaren och fira med fansen.

Det fick han inte, men han var förstås lika glad ändå.

- Skönt med en poäng till slut. Vi ville vinna, men en poäng i sista minuten är okej, säger han.

ANNONS

Moraliskt viktigt

Moraliskt var det en ytterst viktig poäng för spelarna och Michelsen, vars lagbygge än så länge allt för ofta trevar sig fram.

- Vår andra halvlek var bättre än vår första, men Kalmar spelade en smart andra halvlek. De gjorde det till en långsam match, men den här gången hade vi lyckligtvis de små marginalerna med oss. Jag är nöjd med att vi visade god moral och kom tillbaka och lyftes fram av vår härliga publik. Det är en gåva att spela inför en så fantastisk publik.

- Nu ska vi bara se till att ge dem ett bra lag, säger Michelsen.

Kalmar kom till Stockholm efter 1–5 i premiären mot Elfsborg. Peter Swärdh hade gått igenom försvarsfotbollens ABC och så fick han se den fart i kontringarna som alla tränare tjatar om. Papa Dioufs mål redan efter en kvart höll så när på att räcka till säsongens första trepoängare.

ANNONS

Kalmar hade lägen

Yttermittfältaren Svante Ingelsson bröt Richard Magyars kantiga dribblingsförsök vid mittlinjen. Diouf nickade långbollen bakåt till Melker Hallberg. Själv sprang Diouf i djupled och serverades bollen perfekt i steget. Ingelsson var även nära 2–0 men nicken smet precis och alldeles i slutet missade inhopparen Mahmoud Eid öppet mål från långt håll.

Med andra ord: Kalmar hade lägen att punktera matchen.

Ett annat taktiskt beslut med dryga minuten kvar av tilläggstiden och Paulsen kanske aldrig hade fått kvitteringsmöjligheten. På nytt var Eid inblandad.

- Det var en hörna. De flyttar upp målvakten. Jag kom fri från halva plan, ville bara skjuta, men fick beslutsångest för det var så öppet. Jag ville driva och utmana honom, eftersom jag var snabbare. Till slut tänkte jag att jag skjuter. Så smet den utanför stolpen, säger Eid.

Han hade flera passningsalternativ när Kalmar kunde ha spelat av viktiga sekunder.

- Det är jättetungt nu. Det var som en förlust. Man märkte det på hela laget. Alla var jättebesvikna, säger Eid.

ANNONS

- En stor besvikelse. Vi gör en bra bortamatch, säger Rasmus Elm, planens bäste spelare.

TT

ANNONS