Patrik Sjöberg: Min dotter var på sjukhuset för att ta farväl

Två år efter sjukdomen som nästan tog Patrik Sjöbergs liv delar höjdhoppslegendaren med sig av nya detaljer i SVT:s Min sanning.
Bland annat att han har en vän att tacka att han togs till sjukhus i sista stund.

ANNONS
|

Han trodde först att han, likt många andra under våren 2021, drabbats av covid-19. Men tack vare en kompis – som agerade hundvakt och således kunde se hur Sjöberg blev sämre – kom Sjöberg till slut iväg till sjukhus.

Snart stod det klart att han drabbats av dubbelsidig lunginflammation och en allvarlig form av blodförgiftning.

– Sex timmar till hemma så hade jag försvunnit. Det var lite omtumlande att höra efteråt, säger han i SVT:s Min sanning.

Senare under sjukhusvistelsen skulle läget vara kritiskt. I programmet berättar Sjöberg att hans dotter, trots pandemin och tydliga restriktioner kring patientbesök, uppmanades att åka in.

ANNONS

Det kunde vara sista chansen att ta farväl.

”Inte rädd för att dö längre”

– Helt plötsligt stod min dotter bredvid min säng inne på intensiven. Då hade jag varit nedsövd så länge. Märkliga saker händer inne i huvudet så jag kopplade inte riktigt varför hon var där, det förstod jag först efter ett par dagar, berättar Sjöberg i programmet.

Så småningom repade sig Patrik Sjöberg och kunde skrivas ut från sjukhus – om än med en komplikation som krävde en andra operation under samma höst.

I dag säger han sig ha en ny inställning till döden.

– Jag är inte rädd för att dö längre. Jag kände att jag var och vände i någon port. Jag gick inte mot ljuset utan jag vände och gick åt andra hållet.

LÄS MER:Patrik Sjöberg om vägen tillbaka: ”Långsamt bygga upp kroppen”

LÄS MER:Patrik Sjöberg utskriven från sjukhuset – firade med pyttipanna

LÄS MER:Patrik Sjöbergs uppdatering från sjukhussängen

ANNONS