Patrik Sjöberg har sedan en tid tillbaka vårdats på sjukhus.
Patrik Sjöberg har sedan en tid tillbaka vårdats på sjukhus. Bild: TTELA

Patrik Sjöbergs uppdatering från sjukhussängen

Höjdhopparen Patrik Sjöberg har sedan en tid tillbaka vårdats på sjukhus, efter att han insjuknat i lunginflammation. Nu ger han en uppdatering från sjukhussängen.
– Tre veckor i rymden är både kallt och ensamt, skriver han i ett instagraminlägg.

ANNONS
|

Den nu 56-åriga höjdhoppslegendaren har haft en lång dust mot lunginflammationen. Tidigare i mars kom nyheten om att hans hälsoläge var så pass dåligt att han lagts in på sjukhus.

LÄS MER:Vännen om Patrik Sjöbergs hälsotillstånd

LÄS MER:Patrik Sjöberg drabbad av lunginflammation – vårdas på sjukhus

Det var dottern Isabelle Sjöberg som först bekräftade att Patrik Sjöberg var allvarligt sjuk.

– Patrik är på sjukhus och han behandlas för pneumoni (lunginflammation), sa hon då till SportExpressen.

”På bättringsvägen”

Sedsan dess har det varit tyst från både Patrik Sjöberg och hans familj, men innan helgen kom träningsprofilen Roddy Benjaminsson, kanske mest känd som karaktären ”Hero” i TV4-programmet ”Gladiatorerna”, ett glädjande besked kring Sjöberg till Sportbladet:

– Ja, han är på bättringsvägen. Jag har inte pratat med honom, men han mår bättre, sa han då.

ANNONS

På söndagsmorgonen kom det första livstecknet från höjdhoppslegendaren själv. I ett något kryptiskt inlägg på instagram skriver han, på engelska, att ”han åkte till mörka sidan av månen för att se hur saker fungerar” och att ”tre veckor i rymden är både kallt och ensamt”.

Han avslutar inlägget med #notmytime.

56-årige Sjöberg är Sveriges främste höjdhoppare genom tiderna, och slog 1987 världsrekordet när han hoppade 2,42. Han är uppvuxen i Frölunda och har sedan boken ”Det du inte såg” gavs ut 2011 ägnat sig åt att arbeta mot sexuella övergrepp på barn – något han själv utsattes för av sin dåvarande tränare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS