Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Patrik Sjöbergs bilder från tiden på sjukhuset

Patrik Sjöberg var allvarligt sjuk och fick vårdas på sjukhus.
Nu har höjdhoppslegendaren lagt upp bilder från tiden på Sahlgrenska sjukhuset – samtidigt som han skickar en hälsning till de som förnekar pandemin.
”Att jag visar bilderna här beror på alla jävla ärthjärnor som poppade upp när jag ifrågasatte göteborgarnas attityd till covid-19”, skriver han på Instagram.

Patrik Sjöberg var riktigt illa däran. I mars kom beskedet att höjdhoppslegendaren vårdades på sjukhus sedan han blivit allvarligt sjuk.

Han låg inne på Sahlgrenska i nästan en månad och berättade i början av april att han drabbats av både dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning.

Detta till följd av en bilolycka tidigare under året.

”Det gick så långt att jag förmodligen inte hade klarat ett dygn till utan medicinsk hjälp”, skriver Sjöberg.

LÄS MER: Patrik Sjöberg om varför han hamnade på iva

Nu har Patrik Sjöberg lagt upp bilder från sin sjukhusvistelse på sitt Instagramkonto. På bilderna ser man hur han ligger nedsövd och tas hand om.

I inlägget skickar han en känga mot dem som förnekar den rådande coronapandemin.

”Att det finns rövskallar som förnekar pandemin skulle snacka med dom som jobbar där för dom sliter som djur och är dom riktiga hjältarna som inte förtjänar att få höra dessa foliehattar, rättshaverister, motvallsidioter eller hobbyforskare som tävlar om att överträffa varandra med fabler om regeringar och storfinansen nu har gått ihop och gör nån slags utrensning på medicinsk väg, bara ett problem i den ekvationen är att idioterna var ju tidigt ute med att Corona var en bluff för att sen hoppa på vaccintåget och förklara att det var den stora boven!”, skriver han.

LÄS MER: Patrik Sjöberg om vägen tillbaka: ”Långsamt bygga upp kroppen”

Hyllar sjukvårdspersonalen

Även om han själv inte hade drabbats av just corona berättar Sjöberg att han hade liknande symptom. Han berättar att han även hörde hur hemskt de som fått covid-19 hade det.

"Jag förstår nu hur nära det var att jag inte klarade mig och jag hyllar alla som hade hand om mig under hela vistelsen på Sahlgrenska”, skriver Sjöberg på Instagram.

LÄS MER: Patrik Sjöbergs hyllning till sjukvården

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.