Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Patrik Sjöberg om nykterheten: ”Sparat 800 000 kronor”

Patrik Sjöberg, 56, har varit nykter i två år. Något som inte bara hjälpt hans hälsa utan även plånboken. För i radioprogrammet ”Gott Snack” berättar han att han sparat 800 000 kronor på att inte dricka alkohol längre.
– Det är ju idiotgrejer, säger han i programmet.

Patrik Sjöberg valde för två år sedan att sluta dricka alkohol. Ett besked han tog för att få sin hälsa att bli bättre. Att han fastnade i att dricka lite för mycket alkohol tror han själv handlar om att han försökte jaga nya kickar och roliga händelser.

– Det är ofta det här, ett glas vin eller en öl, det har ju aldrig hänt. Det är ingen mening med att ta ett glas vin, säger han i radioprogrammet ”Gott Snack”.

LÄS MER: Nils van der Poel om OS-satsningen: Kan vara det dummaste jag gjort

I programmet berättar han även att han inte bara har fått en bättre hälsa av att inte dricka alkohol. Även i plånboken har det märkts en stor skillnad för höjdhopparlegendaren.

LÄS MER: Fem punkter inför lokalfotbollssäsongen

För genom att han inte längre dricker någon alkohol bedömer han att han sparat stora pengar.

– Nu är jag uppe i 800 000 kronor, säger han och fortsätter:

– Det som kostar när man sitter ett gäng, det är ju idiotgrejer, som att vi drar till Köpenhamn. Man bokar biljetter, landar i Köpenhamn och undrar vilket hotell man ska bo på. Det är mycket merkostnader.

LÄS MER: Pontus Farnerud om förtroendet för Roland Nilsson, Marek Hamsiks framtid och sportsliga utvärderingen

Den här våren har dock ändå varit tuff för Patrik Sjöberg. För nyligen har han varit nedsövd på sjukhus i två veckor efter att han åkte på en dubbelsidig lunginflammation och en blodförgiftning.

Något som även påverkade det mentala.

Där han trodde att drömmarna var verklighet.

– Man är inte smart när man vaknar. När de väckte mig var jag helt övertygad om att jag skulle åka iväg och köra Formel 1 i Qatar. Jag trodde någon drev med mig när de förklarade vad som hade hänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.