Patrik Sjöberg i krock – mötte en räv på motorvägen

Patrik Sjöbergs 2021 började inte på bästa sätt. På Instagram berättar höjdhoppslegendaren att han varit involverad i en bilolycka. ”Då kan jag checka av krock på motorväg i hyfsad fart ... ”, skriver Sjöberg på Instagram.

ANNONS
|

2020 blev ett år många snabbt vill glömma, det är en sak som är säkert. Vid tolvslaget 31 december skålades det nog friskt och konstaterades att 2021 kommer bli ett bättre år.

Det nya året har inte mer än börjat, men för Patrik Sjöberg blev det ingen bra start. På Instagram berättar höjdhoppslegendaren att han krockat med sin bil strax utanför Ulricehamn.

”2021 levererar ... Då kan jag checka av krock på motorväg i hyfsad fart...”, skriver Sjöberg på Instagram.

Sjöberg: ”En räv av alla meningslösa djur”

Han berättar vidare vad det var som föranledde kollisionen.

”Innan Ulricehamn kom en räv av alla meningslösa djur utsteppandes på vägbanan och vips var han rakt framför mig, men bestämde sig att ta sig tillbaka där han kom från, detta var en kroppsfint från rävens sida för han fortsatte rakt över vägbanan.”

ANNONS

Patrik Sjöberg berättar att han upplever att händelsen pågick i någon minut innan han fick ”beslutsångest”, så i ett försök att undvika räven tappade han kontrollen över bilen.

”Rävjäveln såg jag i ögonvrån glatt skuttandes vidare på andra sidan vägbanan medans jag gjorde allt för att häva farten i gruset och leran intill vägräcket med den där vajern som som jag alltid varit skeptisk till.”

Patrik Sjöberg klarade sig oskadd

Kollisionen med vägräcket var oundviklig för Patrik Sjöberg som klarade sig oskadd, men omtumlad.

”Det tog 300 meter innan vi stannade och allt kändes som en evighet men inga airbags öppnades och ingen brand, men två meters idiot som satt bakom ratten och undrade va fan det var som just hände ...”

Sjöberg passar på att hylla räddningstjänsten som var snabbt på plats och skickar även ett litet tack till polisen.

”Sen kom snuten och jag blåste noll efter snart 16 månader, tack för skjutsen till stationen konstaplarna. Nu tåg till Stockholm ...”

ANNONS