Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Damlandslagets internationella turnering i Uppsala i november ställs in. Arkivbild.
Damlandslagets internationella turnering i Uppsala i november ställs in. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Pandemin stoppar innebandyturnering

Landslagsturneringen Euro Floorball Tour i Uppsala i november ställs in på grund av pandemin.
"Spelarnas trygghet och hälsa kommer alltid först", säger Svenska innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Damlandslagen och U19-damlandslagen från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien skulle ha spelat om pokalen den 13-15 november i Uppsala.

Nu har de deltagande nationerna enats om att det inte är värt risken.

"I nuläget med den ökade smittspridning vi har i Sverige och Europa ser vi inte att det är möjligt att genomföra turneringen", säger Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

Beslutet att ställa in turneringen togs i helgen.

"Den ökade smittspridningen vi ser just nu, i samband med att det i stort sett varje vecka kommer nya restriktioner i de deltagande länderna, gör att det är svårt att planera för ett genomförande. Vi har som arrangör ett delat ansvar med nationerna för samtliga deltagares hälsa och det är inte värt risken just nu att genomföra turneringen", säger Mikael Ahlerup

Han fortsätter:

"Internationellt blickar vi nu framåt och jag hoppas innerligt att situationen i världen ser annorlunda ut om ett halvår, så att vi lägga fullt fokus på först och främst U19-VM i Uppsala 5-9 maj 2021. Det är redan uppskjutet två gånger, så nu hoppas vi på tredje gången gillt. Sedan vill vi arrangera det bästa världsmästerskapet på damsidan genom tiderna i slutet av 2021."