"Paka" målskytt när Blåvitt kryssade mot Jönköping

ANNONS
|

Efter 1–3-förlusten hemma mot Djurgården var IFK Göteborg ute efter att inleda en ny stark svit på Gamla Ullevi. Men Jönköpings Södra ville annat. Gästerna tog ledningen i den 16:e minuten genom Dzenis Kozica och därefter präglades matchbilden av ett omfattande övertag i bollinnehav och målchanser för Blåvitt.

Bortalaget lyckades behålla ledningen till halvtid, men åtta minuter in i andra halvlek fick Blåvitt hål på Anton Cajtofts nolla. Patrik Karlsson Lagemyr fick till en ren träff och bollen smet in vid bortre stolpen.

Efter kvitteringsmålet inleddes jakten på ett ledningsmål. Blåvitt hade mest boll och skapade flera målchanser, men fick inte in någon mer boll. Trots 15–3 i avslut och ett 59-procentigt bollinnehavsövertag slutade matchen 1–1.

ANNONS

Resultatet innebär att Blåvitt har spelat oavgjort i tio av sina 23 matcher – åtta av dem har slutat just ett lika.

– Det är galet. Det är många poäng man tappar, då är det bättre att förlora hälften och vinna hälften, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson.

Bara fem av Blåvitts 15 avslut träffade mål. Två förlorade poäng, är Blåvittspelarna överens om.

– Återigen en dålig prestation, säger Tobias Hysén och fortsätter:

–Vi var inte tillräckligt skickliga för att bryta ner deras försvar.

Vad var det som saknades för att kunna bryta ner dem?

– Svårt att säga. Vi skapade chanser men var inte tillräckligt effektiva. Det kändes farligt i vissa perioder men vi borde ha fått in bollen lite oftare. Det blev lite handboll av det. Vi hade behövt piska in bollen fler gånger för att få till situationer därinne i straffområdet, säger Hysén.

Under matchens slutskede tvingades Jönköping först byta målvakt efter en skada på Anton Cajtoft, och under tilläggstiden skadade sig även ersättaren. Lagkaptenen Tommy Thelin fick rycka in och dra på sig målvaktströjan, och lyckades hålla tätt under de avslutande minuterna.

– Jag är rutinerad och gammal så jag tog på mig det ansvaret. Efter en hållen nolla får jag väl lobba för att fortsätta i målet, skämtar Tommy Thelin.

ANNONS

Blåvitts mittback Kristopher Da Graca tvingades kliva av efter en timmes spel med en knäskada, men 19-åringen ger lugnande besked efteråt.

– Det sträckte till i knäet men är inget allvarligt hoppas jag. Det känns okej nu. Vi ska göra en MR-undersökning i morgon (läs söndag) så får vi se.

ANNONS