Alexander Ovetjkin har nu gjort fler bortamål i NHL än Wayne Gretzky.
Alexander Ovetjkin har nu gjort fler bortamål i NHL än Wayne Gretzky. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Ovetjkin slog Gretzkys bortamålrekord

Wayne Gretzkys rekord på 402 bortamål i NHL är nu slaget.
När Washington vann med 5–1 mot Vancouver gjorde Alexander Ovetjkin två mål – och ryssen har nu gjort 403 mål på bortais.

ANNONS
|

Rekordmaskinen Ovetjkin skrev under natten på nytt in sig i NHL:s rullor.

Hans två mål i första perioden när Washington besökte Vancouver innebär att han passerar Wayne Gretzky vad gäller flest bortamål i NHL. Gretzky gjorde totalt 402 bortamål under sin NHL-karriär, Ovetjkin har nu gjort 403.

De två målen tar också ryssen till totalt 793 NHL-mål. Även det rekordet innehas av Gretzky som totalt gjorde 894 mål. Men om den toppnoteringen är en bit bort för Ovetjkin så närmar han sig Gordie Howe på andra plats med 801 mål.

Washington vann matchen mot Vancouver med 5–1. Nils Höglander gjorde hemmalagets enda mål. Washingtons Marcus Johansson noterades för en assist.

ANNONS

Hattrick i kross

Connor Hellebuyck storspelade i Winnipegmålet och räddade 40 puckar när Colorado besegrades med 5–0.

Lagkamraten Blake Wheeler både inledde och avslutade målgörandet – och noterades för en assist. Det var forwardens fjärde hattrick i NHL-karriären.

Wheeler fick in pucken i kassen en gång i varje period, dessutom gjorde både Josh Morrissey och Mark Scheifele var sitt mål och den sistnämnde två assist.

Förlängde segersvit

Boston förlängde sin rekordsegersvit med sin 13:e hemmavinst hittills när Tampa Bay besegrades på hemmaplan.

Redan i helgen, när Carolina besegrades, var NHL-rekordet satt i och med den tolfte raka hemmasegern sedan säsongsstarten.

Bostons svenske målvakt Linus Ullmark skadades då och spelade inte heller i nattens möte. I stället var det Jeremy Swayman som räddade 27 puckar i målet.

– Det är kul när ett par går in. Det är skönt att göra mål på hemmaplan, säger Bostons tvåmålsskytt Taylor Hall efter matchen.

Boston–Tampa Bay slutade 3–1.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs det att Winnipeg mötte Carolina, rätt ska vara Colorado.

ANNONS