Oväntat finalpar när US Open avgörs

Den ene hade gjort sitt i tennisens absoluta toppskick, den andre har aldrig tillhört det. I dag gör Rafael Nadal och Kevin Anderson upp om titeln i US Open.

ANNONS
|

Nadal är den store favoriten, om inte annat för sin enorma finalrutin. Spanjoren har hela 15 grand slam-titlar genom karriären. Den senaste kom i Franska öppna tidigare i år.

Ett väldigt starkt 2017 har tagit de senaste åren så skadedrabbade 31-åringen upp på förstaplatsen på världsrankingen igen.

"Har redan haft ett bra år"

- Det som är allra viktigast är att vara lycklig. Och jag är lycklig om jag är hel och frisk och lycklig om jag känner mig i form de flesta veckor som jag spelar. Och så har det varit i år. Jag är väldigt glad över att ha vunnit i Monte Carlo, Barcelona, Madrid och Roland Garros (Franska mästerskapen). Och jag ska fajtas om ytterligare en titel här. Men jag har redan haft ett väldigt bra år, sade Nadal för några dagar sedan.

ANNONS

Stor överraskning

På andra sidan nätet står 31-årige Kevin Anderson. Sydafrikanen har före dagens final som bäst nått fjärde rundan i en grand slam-turnering. Skador har stört den 2,03 meter långe Andersons karriär. Att han kan skaka Nadal är det inte många som tror på förhand. Anderson har förlorat nio av de tolv ATP-finaler han nått i karriären. Blir den trettonde ett turnummer?

- Det har varit en lång väg att komma hit och ibland har det varit tufft. Just nu känns det fantastiskt, sade han häromdagen.

TT

Fakta: Tidigare herrsegrare i US Open

2016: Stan Wawrinka, Schweiz.

2015: Novak Djokovic, Serbien.

2014: Marin Cilic, Kroatien.

2013: Rafael Nadal, Spanien.

2012: Andy Murray, Storbritannien.

2011: Novak Djokovic.

2010: Rafael Nadal.

2009: Juan Martín del Potro, Argentina.

2008–2004: Roger Federer, Schweiz.

ANNONS