Ottawas Oscar Lindberg skott går över. Men senare i matchen blev det ett mål ändå.
Ottawas Oscar Lindberg skott går över. Men senare i matchen blev det ett mål ändå.

Ottawas svenskar briljerade mot Toronto

Magnus Pääjärvi gjorde två mål och Anders Nilsson storspelade i målet. Dessutom fick Oscar Lindberg avsluta matchen när Ottawa besegrade Toronto med 6–2.

ANNONS
|

Alla Ottawas kedjor presterade i kanadensiska mötet mot Toronto, konstaterar Ottawas tränare Marc Crawford efter 6–2-segern. En stor del av segern kan tillskrivas tvåmålsskytten Pääjärvi, och Anders Nilsson som vaktade kassen med bravur.

- Vi lutade oss inte tillbaka, utan fortsatte, och lyckades göra några fler mål. Det var bra och stabila 60 minuter. Jag är glad för grabbarnas skull, säger Nilsson i omklädningsrummet efter matchen.

ANNONS

"Roligt där bak"

35 räddningar räckte för att utses till en av matchens bästa spelare.

- Det var roligt där bak, att se hur vi spelade, säger han.

En av årets bästa laginsatser, tyckte Päärjärvi, som gjorde säsongens åttonde och nionde mål.

- Vi vet att de är väldigt vassa på kontringar, och har mycket eldkraft. Vi har nödvändigtvis inte det just nu. Vi måste i stället hålla samman, säger han vid eftermatchintervjuerna, där han poängterar vikten av att spela som ett lag och inte göra misstag, i ett lag med många unga spelare.

Båda målen kom i andra perioden. En fantastisk känsla, enligt honom.

- Vi hade två brytningar där som vi lyckades kapitalisera på. Det var två fina passningar, från (Rudolf) Balcers och (Zach) Smith. Det gällde bara att välja hörn och det fungerade i dag, säger han.

ANNONS

Oscar Lindberg fick fastställa slutresultatet till 6–2 i tredje perioden, efter ett Ottawaanfall som gjordes möjligt när William Nylander schabblade med pucken i ett anfall. Målet kom efter att målvakten Garret Sparks tvingats släppa en retur, vilket Lindberg utnyttjade genom att lobba in pucken.

Toronto tappar

Ottawa har ingen möjlighet att nå slutspel. Och för Toronto innebär förlusten att man tappar mark, även om man fortfarande är kvar på slutspelsplats. Mer oroande är det kanske att man de senaste fyra matcherna släppt in fem mål eller fler.

William Nylander noterades för en assist i matchen mot Ottawa. Det är tredje matchen i rad som Nylander får med sig poäng.

TT

ANNONS