Otäcka bilder på LaQuan Nairn under friidrotts-VM

Det utspelades otäcka scener under längdhoppskvalet i VM.
LaQuan Nairn från Bahamas blev liggandes orörlig i hoppgropen.
Så låg han kvar i en halv minut.

ANNONS
|

Nairn behövde få till en fullträff i sitt tredje och sista hopp för att lyckas kvalificera sig för finalen. Detta sedan hans två första försök blivit ogiltiga.

Längdhopparen tog därför i för kung och fosterland – men allting gick snett.

Nairn kom helt fel till plankan och landade framstupa i gropen. Så blev han kvar medan han andades tungt med stängda ögon, till synes gick han en hård kamp med smärtan i kroppen.

Nairn låg så i en halv minut innan sjukvårdare var framme hos honom, sedan fick han hjälpas upp på benen. Han haltade då bort till löparbanan där han fick sätta sig för vidare medicinsk tillsyn.

ANNONS

– Där tycker jag att sjukvården ska vara snabbare in. Han ska inte behöva hoppa ut på ett ben i en sån här tävling, sa experten A Lennart Julin kritiskt i TV4:s sändning.

”Något de borde se över”

Thobias Montler, som tog sig till final, blev illa berörd av händelsen.

– Jag valde att titta bort. Det är inte så kul att se någon som skadar sig, säger han till Expressen.

Nairn var inte heller den första utövaren att skada sig under längdhoppstävlingen i Budapest. Därför riktar nu Montler kritik.

– Först två i min grupp och sedan rök Nairn. Det är något de borde se över för det är för mycket skador, säger han.

Finalen hoppas på torsdagen.

LÄS MER:Trots skadebekymren – Montler till VM-final

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS