Naomi Osaka åkte ur i den första omgången av Franska mästerskapen efter förlust med 0–2 i set mot Amanda Anisimova.
Naomi Osaka åkte ur i den första omgången av Franska mästerskapen efter förlust med 0–2 i set mot Amanda Anisimova. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Osaka utslagen direkt i Franska mästerskapen

Först i Australian Open och sedan i Franska mästerskapen. Kort sagt: Naomi Osaka fortsätter att ha svårt för Amanda Anisimova. 5–7, 4–6 betyder att den japanska tennisstjärnan har spelat färdigt i Paris.

ANNONS

För fyra månader sedan skrällde amerikanskan Amanda Anisimova och slog ut japanskan Naomi Osaka i den tredje omgången av Australian Open.

På måndagen möttes duon igen, den här gången i första omgången av Franska mästerskapen – turneringen som Osaka drog sig ur i fjol.

Och precis som i Australien i januari blev Anisimova för svår för Osaka även den här gången.

Amerikanskan vann första set med 7–5 och kammade hem andra med 6–4.

2–0 i set alltså och Osaka utslagen direkt.

– När du ser att du möter Osaka i den första rundan vet du att det inte kommer bli lätt. En väldigt tuff match under svåra väderförhållanden, jag är bara glad att vara förbi den första rundan, säger Anisimova i segerintervjun.

ANNONS

20-åriga Anisimova är 28:a på världsrankningen, medan 24-åriga Osaka placerar sig tio placeringar därefter.

Titelförsvarande Barbora Krejcikova försvann också i första omgången. Den tjeckiska 26-åringen förlorade överraskande mot hemmaspelaren Diane Perry, 19, med 6–1, 2–6, 3–6.

Vidare i turneringen är världsettan och polska favoriten Iga Swiatek. 20-åringen vann med 6–2, 6–0 mot ukrainskan Lesia Tsurenko – vilket gör att Swiatek nu är uppe i 29 raka segrar.

ANNONS