OS-tränare död i motorcykelolycka

Buckie Leach ledde Lee Kiefer till OS-guld för bara några veckor sedan. Nu meddelar amerikanska fäktningsförbundet att tränaren dött i en motorcykelolycka.

ANNONS
|

Under OS i Tokyo var Buckie Leach tränare för det amerikanska damlandslaget i fäktning, där Lee Kiefer vann guldet florett som den första amerikanska kvinnan.

Bara ett par veckor senare meddelar amerikanska fäktningsförbundet att Leach omkommit.

Förbundet skriver i ett uttalande på sociala medier att tränaren gav sig ut på en roadtrip efter hemkomsten till USA efter OS. I lördags var han med i en motorcykelolycka och dog 62 år gammal.

”Våra hjärtan är krossade av förlusten”, skriver förbundet.

Leach valdes i in fäktningens Hall of fame 2013 och OS i Tokyo var hans femte som tränare.

ANNONS

”Hans hjärta, passion och skratt gjorde Buckie till en av de mest älskade tränarna inom sporten. Våra tankar är med Buckies familj och hela fäktningsgemenskapen”, skriver förbundet vidare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS