Skellefteås OS-kedja med Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller jublar efter 3–1-målet i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Skellefteå och Karlskrona.
Skellefteås OS-kedja med Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller jublar efter 3–1-målet i torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Skellefteå och Karlskrona.

OS-kedjan gav Skellefteå segern

I tisdags blev hela trion uttagen till OS i Pyeongchang. Det firade Skellefteås kedja Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller med att göra två mål i 4–2-segern mot Karlskrona.

ANNONS
|

- OS kommer att bli en fantastisk upplevelse. Jag känner mig extremt motiverad, sade Oscar Möller, som gjorde 3–1-målet i början av mittenperioden.

Det var ett av fyra stenhårda skott som resulterade i mål för hemmalaget.

Först drog härföraren Joakim Lindström in en kvittering till 1–1 mitt i den första perioden. I numerärt överläge höll Lindström inne skottet i det längsta men när trafiken var som intensivast framför Johannes Jönsson i Karlskronamålet drog han till med sitt patenterade handledsskott.

ANNONS

Fira 200 passningar

Sedan bombade backen Emil Djuse in 2–1 med ett slagskott efter 15.28 i den första perioden. Passningen stod Joakim Lindström bakom Karlskronamålet för, hans 200:e assistpoäng i SHL.

- Han gör det jäkligt bra som väntar in mig och lägger en lös puck som jag får åka in i. Det är ett drömläge för en back, sade Djuse, som själv assisterade till Skellefteås båda nästa mål.

3–1 gjordes av Oscar Möller som ensam med Karlskronamålvakten från liten vinkel hittade rätt med ett rappt skott.

Men Jesper Olofssons 4–1 några minuter senare var kanske ännu rappare.

- Jeppe har nog det allra hårdaste och snabbaste handledsskottet. Fast man behöver inte skjuta hårt om man bara skjuter i rätt läge, sade Oscar Möller, som ser fram emot OS-turneringen:

- Vi vill gå hela vägen och kommer att kriga för att nå dit.

ANNONS

Sex raka förluster

Det var ligans båda formsvagaste lag som möttes. För Karlskrona slutade det med den sjätte raka förlusten medan Skellefteå tog sin andra seger på de sju senaste matcherna.

Och snart försvinner lagets överlägset skarpaste vapen till Sydkorea i fyra matcher. När landslagskedjan är på isen kan vad som helst hända, annars har Skellefteå få farliga hot framåt.

Fast det håller inte Emil Djuse med om:

- Nej, jag tycker att vi har en fantastisk bredd i truppen. Det blir en chans för de som inte spelar så mycket powerplay annars att steppa upp och ta mer ansvar, sade Djuse.

Men före OS-uppehållet återstår några matcher där Skellefteå ska försöka att kravla sig upp på en kvartsfinalplats. Laget har nu tagit nio poäng på lika många matcher på slutet, väldigt blygsamt med tanke på hur det sett ut tidigare år men kanske vänder det nu.

För Karlskronas del ser det ut att bli väldigt svårt att undvika ett nervpirrande kval i vår. En mycket ansträngd ekonomi och en förlustrad som bara blir längre och längre talar för den saken.

ANNONS
TT

ANNONS