OS-guldmedaljören Klete Keller stormade Kapitolium

Han hade en landslagsjacka på sig under stormningen. Nu rapporterar flera medier att den tidigare OS-guldmedaljören i simning, Klete Keller, var en av de Trump-anhängare som intog Kapitolium.

ANNONS
|

Det var den 6 januari som Kapitolium, den amerikanska kongressen, stormades av Trumpanhängare när de samtidigt hade fullt upp med att utse Joe Biden till ny president och Kamala Harris till vicepresident. Bilderna från USA:s huvudstad var häpnadsväckande när mängder med människor forcerade sig in i byggnaden. När anhängarna kom in flydde kongressledamöterna så gott de kunde.

Fem människor kommunicerades döda efter stormningen.

Nu skriver den amerikanska simsajten Swimsam att en av demonstranterna som var inne i Kapitolium var den tidigare simstjärna Klete Keller. Den amerikanska före detta simmaren har vunnit två OS-guld varav ett i Aten 2004 och ett i Peking 2008.

ANNONS

LÄS MER:Stjärnorna Lolo Jones och Kaillie Humphries stoppade vid gränskontroll

Brokigt liv efter karriären

Den numera 38-årige simmarens liv har innehållit ganska så djupa dalar efter karriärens slut. För sju år sedan levde han i sin bil efter att han gått skilda vägar med sin fru, detta berättade han för Usa Swimming i en intervju sommaren 2018. Han förbjöds också att träffa sina tre barn.

– Jag betalade barnbidrag för mina barn och hade inte råd med mitt egna ställe. Så jag bodde i bilen i nästan ett år, sa Keller i intervjun.

LÄS MER:NFL-legendaren tackar nej till Trumps medalj

Och nu har han alltså varit med på stormningen av Kapitolium, det skriver Swimsam som hänvisar till bilder som Julio Rosas, journalist vid tidskriften Townhall, lagt ut. Swimsam skriver att den tidigare simstjärnan även har uttryckt sin sympati för den avgående presidenten Donald Trump vid flera tillfällen i sociala medier.

Det var Donald Trump som hade bett sina anhängare att protestera mot påstått valfusk utanför Kapitolium. Det hela eskalerade snabbt och över 100 personer totalt har gripits i samband med stormningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS