Nolltolerans mot Alkohol i OS-byn

Sveriges OS-idrottare hålls hårt. SOK har satt nolltolerans mot alkohol för de svenska deltagarna i Rio. - Jag tycker inte att alkohol och idrott hör ihop, säger medeldistanslöparen Charlotta Fougberg till Expressen.

ANNONS
|

Under tisdagen skickades holländaren Yuri van Gelder hem från Brasilien innan han fick chansen att kämpa om medaljerna i gymnastikhallen. Det holländska specialidrottsförbundet gillade inte att 33-åringen smuttat på rusdrycker utanför OS-byn och van Gelder, som tillhör världseliten, fick lämna Rio i förtid.

Läs mer: Holländsk OS-stjärna hemskickad för fylla

Nolltolerans

Samma visa lär gälla för den svensk som försöker slappna av med ett glas rött under spelen. Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, har infört ett alkoholförbud för de svenska deltagarna.

- Vi har nolltolerans mot alkohol. Och det vet de om. Alkohol och idrott hör inte ihop. Så enkelt är det, säger SOK:s presschef Björn Folin till Expressen.

ANNONS

Förbudet är praxis på de svenska landslagssamlingarna och inget som förvånar friidrottarnas förbundskapten Karin Torneklint.

– Alla vet vad som gäller. Vi brukar ha nolltolerans mot alkohol under mästerskapen, så för oss är det ingenting nytt, säger hon.

ANNONS