LISTA: OS-stjärnorna i Dream Team 1992-2016

Michael Jordan var nummer ett ett makalöst starkt Dream Team i Barcelona 1992 – i Rio leds laget av Kevin Durant. Här är de största NBA-stjärnorna som har jagat OS-guld.

ANNONS
|

Jordan, Larry Bird och och Earvin "Magic" Johnson var kärnan i den första upplagan av Dream Team i Barcelona 1992. Och precis som väntat hade de inga problem att vinna guld.

Laget var enormt starkt, och coachenChuck Daly kunde välja och vraka bland det absolut bästa som NBA kunde erbjuda. Scottie Pippen, Patrick Ewing och Charles Barkley var tre spelare som backade upp de redan nämnda.

Fyra år senare,i Atlanta, blev det guld igen. Laget innehöll fem spelare från den första upplagan av Dream Team och jättecenternShaquille O'Neal gjorde OS-debut.

I Sydney 2000 var laget något mindreprofilstarkt, men det räckte ändå till guld. Vince Carter bjöd på turneringens mest minnesvärda ögonblick i finalen mot Frankrike.

ANNONS

Spelen i Aten 2004 blev ett amerikanskt fiasko. Och laget fick nöja sig med brons. Men i Beijing 2008 och i London 2012 varde amerikanska stjärnorna återigen varit bäst.

I bildspelet högst upp i artikeln finns de största stjärnorna i Dream Team 1992-2016.

ANNONS