Golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers i Muirfield, med anor från 1744, ska för första gången arrangera British Open för damer. 2022 står klubben, som fram till nyligen inte accepterade kvinnliga medlemmar, värd för majortävlingen. Arkivbild.
Golfklubben The Honourable Company of Edinburgh Golfers i Muirfield, med anor från 1744, ska för första gången arrangera British Open för damer. 2022 står klubben, som fram till nyligen inte accepterade kvinnliga medlemmar, värd för majortävlingen. Arkivbild. Bild: Scott Heppell/AP/TT

Omstridd golfklubb tillbaka i majorvärmen

ANNONS

Skotska Muirfield anses vara en av världens äldsta golfklubbar, men dess traditioner är inte så uråldriga som de en gång varit. Förra året välkomnade man efter flera års diskussioner kvinnliga medlemmar, och nu kommer nästa historiska besked: 2022 ska Muirfield för första gången stå värd för damernas majortävling British Open.

När de fem kommande årens spelplatser presenterades på torsdagen – i samband med årets tävling på Royal Troon i Skottland - var Muirfield en av tre som inte tidigare har arrangerat tävlingen. Övriga två var Walton Heath i London, som får British Open 2023, och Royal Porthcawl i Wales som arrangerar majorn 2025.

ANNONS

Skotska Carnoustie står värd nästa år medan anrika St Andrews Old Course, också i Skottland, får tävlingen 2024.

Muirfield har arrangerat herrarnas British Open 16 gånger, men fråntogs möjligheten 2016 efter att klubben röstat ner förslaget att tillåta kvinnor i klubben. Efter beslutet att trots allt välkomna kvinnor är dock klubben tillbaka i det rullande schemat.

ANNONS