Öis gjorde allt för att behålla Montiel – som lämnade

Diego Montiel, 23, gjorde stor succé i Öis under säsongen. Nu bekräftar klubben GP:s avslöjande om att mittfältaren lämnar klubben.
– Vi gjorde ett riktigt försök att behålla honom, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

ANNONS
|

GP kunde den 11:e november berätta att Öis poängkung, Diego Montiel, skulle lämna klubben efter sin succésäsong och att mittfältaren var en jagad man på övergångsmarknaden.

LÄS MER: Montiel: "Jag vill leva mitt liv och utvecklas"

Totalt under säsongen blev det 13 mål och 14 assist på 28 matcher för Diego Montiel som även blev utsedd till "Årets spelare" under Superettans egen gala. Under torsdagen stod det klart att mittfältaren och poängkungen inte är kvar nästa säsong i den rödblåa tröjan.

– Det hade man väl lite på känn. Ju längre tid det tog desto mer gick man väl mot ett nej. Jag förstår honom samtidigt som jag tycker det är jäkligt tråkigt. Vi gjorde ett riktigt försök att behålla honom som han valde att tacka nej till, då är det bara att önska lycka till, säger klubbchefen Niklas Allbäck.

ANNONS

"Riktigt försök" vad innebär det?

– Det var ett bra kontrakt. Ett kontrakt med fina förutsättningar och bra villkor för honom och för oss. Sen förstår man hans önskan att efter den här säsongen sondera marknaden och testa på något nytt och förhoppningsvis hitta något utomlands.

Och då kan ni inte konkurrera rent ekonomiskt?

– Det går inte, det är trist men förståeligt.

Diego Montiel kom till Öis inför den nyss avslutade säsongen med ett kontrakt på 1+1 år. Men Montiel valde att inte utnyttja optionen om att bli kvar i klubben och var därmed fri att lämna klubben.

Något som gör att Öis inte tjänar en krona på poängmaskinen.

– Vi får ingen utbildningsersättning eller något. Säljs han vidare i framtiden så kan vi få en liten solidaritetsersättning, säger Allbäck.

Verkligheten är ofta den för klubbarna i superettan att spelarna skriver kontrakt över en säsong. Något som gör att övergångssummorna inte är särskilt stora.

Men Öis siktar mot att skriva längre kontrakt än så.

– Vår strategi är att skriva kontrakt över två år. Vill ju ha spelare som tror på det vi gör och vi ska tro på spelarna. Sen finns det alltid undantag, kanske på andra halvan av säsongen då man gör en annan lösning. Men jag tror inte på att skriva tio kontrakt på ett år, det får bli ett eller två och det kan vi leva med. Vår strategi är att jobba långsiktigt, säger Allbäck.

ANNONS

Kvar för Öis återstår nu att hämta in två spelare till nästa säsong. Två offensiva pjäser enligt Allbäck.

– Vi hoppas vi är klara med bygget av truppen tills vi startar upp den 5 januari. Då ska de som ska utgöra stommen under 2019 vara på plats. Sen kommer vi inte stressa utan det ska kännas rätt från båda parter och vara spelare som vill spela i Öis, säger han.

LÄS MER: Öis har värvat mer än alla andra göteborgsklubbar – tillsammans

För Diego Montiel var det ett tufft beslut att lämna klubben.

– Det är med blandade känslor jag lämnar ÖIS. Jag är glad över att jag tar chansen nu att utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Samtidigt är jag ledsen för att jag har haft det väldigt bra i klubben med fina lagkamrater och tränare. Det har känts jättebra med Thomas (Askebrand) hela tiden. Jag vill rikta ett stort tack till alla härliga supportrar som alltid har funnits där för oss. Även när vi hade svackan och inte fick resultaten med oss, säger han.

Enligt uppgifter till GP är det en flytt utomlands som är målet för Diego Montiel och mittfältaren jagas av flera klubbar.

ANNONS
ANNONS