Obesegrat MFF räddade 1–1 mot Hammarby

Malmö FF är fortsatt obesegrat i fotbollsallsvenskan. Anton Tinnerholms vänsterskott räddade 1–1 borta mot Hammarby.

|

Skåningarnas förlustnolla var ett tag i rejäl fara under besöket på Tele2 Arena, där det var Hammarby som gjorde första målet inför 22436 åskådare.

Romulo stötte fram bollen till Arnór Smárason, som stormade fram innan han klippte till från sisådär 20 meter – ett skott som skruvade sig bort från målvakten Johan Wiland och in i mål intill stolpen.

1–0 till Hammarby i 51:a minuten, vilket inte alls kändes logiskt med tanke på matchbilden så långt.

Många ändringar

Båda lagen hade stuvat om rejält i startelvorna efter helgens matcher.

I Malmö FF hade nästan halva laget bytts ut jämfört med segermatchen mot Östersund. Förutom de tre avstängningarna valde tränare Pehrsson också att bänka stjärnduon Markus Rosenberg och Anders Christiansen, på grund av kombinationen tätt matchande och konstgräs.

Hammarbytränaren Jakob Michelsen tvingades å sin sida klara sig utan skadade Jiloan Hamad och Johan Persson, gjorde totalt tre ändringar och gav bland annat Kennedy Bakircioglu chansen från start för första gången på en månad.

Serieledarna pressade stundtals tillbaka Hammarby rejält i första halvlek, men hade samtidigt förfärligt svårt att skapa farliga chanser mot en defensivt ganska välorganiserat hemmalag. Första 45 minuterna ledde till exempel inte till ett enda MFF-avslut.

- En bra första halvlek, fram till att vi har alldeles för många inspel som inte går in till våra spelare. Sedan kom vi ut snett i andra halvlek, Hammarby kom ut bättre och tryckte också in målet i den fasen, säger Magnus Pehrsson.

Kort efter Hammarbys chocköppning på andra halvlek kastade han in Rosenberg och Christiansen.

Målvaktsmiss gav 1–1

MFF hade fortsatt svårt att skapa glödheta lägen och när kvitteringen väl kom var det tack vare Hammarby-hjälp. Anton Tinnerholms vänsterskott som gav 1–1 i 68:e minuten hade nämligen räddats av en bättre målvakt än slapphänte Ögmundur Kristinsson.

- Han tycker att han borde ha räddat den och det håller jag med om, säger Jakob Michelsen.

Den danske tränaren var efter slutsignalen mer nöjd än sin MFF-kollega med slutresultatet 1–1, som han kategoriserade som en bonuspoäng.

- Vi möter den framtida mästaren. Frågan är inte om de vinner mästerskapet, utan när de gör det. De har mest pengar och det bästa laget.

Mycket återstår av fotbollsallsvenskan, men det nuvarande läget ger i alla fall Michelsen rätt.

Efter nio matcher toppar MFF en något haltande tabell på 21 poäng, fyra före IFK Norrköping.