Mimmi Larsson gjorde tre av målen när Eskilstuna vann hemma mot Kvarnsveden på onsdagen. Arkivbild.
Mimmi Larsson gjorde tre av målen när Eskilstuna vann hemma mot Kvarnsveden på onsdagen. Arkivbild.

Obesegrat Eskilstuna tog ny seger

Trea förra säsongen. Men i år verkar Eskilstuna ha guld i sikte. Efter ännu en seger, 4–1 hemma mot Kvarnsveden, befäster laget serieledningen i allsvenskan.

ANNONS
|

Eskilstunas start på säsongen har varit närapå prickfri. Förutom en oavgjord match (borta mot Vittsjö) har segrarna lagts på hög under våren.

Kvarnsveden höll jämna steg inledningsvis – oftast genom att Tabitha Chawinga oroade hemmaförsvaret – men till slut kunde inte heller de stå emot serieledaren.

Larsson i målform

Framför allt lyckades de inte hitta något sätt att stoppa Mimmi Larsson, en av sex Eskilstunaspelare som i måndags togs ut i Pia Sundhages senaste landslagstrupp.

- Jag älskar att spela i Eskilstuna, med den här publiken och i det här laget. Allt runt omkring är bonus, och att bli uttagen i landslaget är så klart jättekul, säger Mimmi Larsson till Radiosporten.

ANNONS

23-åringen gjorde 1–0 genom att från nära håll peta in Glodis Viggosdottirs nick i den 28:e minuten. Olivia Schough stack sedan emellan och sköt in 2–0 i den 41:a minuten genom en hårt pressad frispark strax över försvarsmuren.

Då var Kvarnsveden stukat. I den 72:a minuten såg Mimmi Larsson till att matchen definitivt var avgjord. Hon krigade till sig bollen från en försvarare, tog sig in i straffområdet och trots dålig vinkel lyckades anfallaren prickskjuta in 3–0 i det bortre hörnet.

Skuggas av Linköping

Tabitha Chawinga, som leder skytteligan på nio mål, reducerade i slutminuterna men Mimmi Larsson fick sista ordet när hon rullade in 4–1, hennes sjunde mål för säsongen.

- Jag har bra spelare runt omkring mig och Malin (Diaz) och jag funkar jättebra ihop. I första tycker jag att vi bjuder på lite för många chanser och slarvar lite i passningsspelet, men vi snackade ihop oss och kom ut som helt annat lag, säger Mimmi Larsson.

Eskilstuna leder allsvenskan en poäng före Linköping.

TT

Fakta: Damallsvenskans skytteliga

1) Tabitha Chawinga, Kvarnsveden, 9 mål

2) Mimmi Larsson, Eskilstuna, 7 mål

3) Ella Masar, Rosengård och Linda Sällström, Vittsjö, 6 mål

5) Marija Banusic, Linköping, 5 mål

6) Pauline Hammarlund, Göteborg, Maja Kildemoes, Linköping, Lieke Martens, Rosengård, Olivia Schough, Eskilstuna, 4 mål

ANNONS