Öberg tog andra pallplatsen: "Så himla gött"

Hanna Öberg levererade ett skönt formbesked inför stundande skidskytte-VM. I tyska Ruhpolding sköt hon äntligen fullt vilket räckte till en andraplats i sprinten – hennes andra pallplats den här säsongen.
– Det känns så himla gött alltså, säger Öberg till TT.

ANNONS

Med fyra veckor kvar till skidskytte-VM i italienska Anterselva visar Hanna Öberg en stigande form.

I sprinten i Ruhpolding sköt hon både fullt och snabbt – och hade dessutom fjärde bästa åktid i startfältet.

Det räckte långt.

Öberg kunde visserligen inte hota norskan Tiril Eckhoff, som fortsätter visa superform och som tog en ny klar seger, men stod för ett rakt igenom starkt lopp där hon var 29,7 sekunder efter Eckhoff i mål.

– Det känns så himla gött alltså. Att äntligen få skjuta fullt... och åkningen svarade mycket bättre än förra veckan. Jag är jättenöjd med min tävling, säger Öberg.

ANNONS

"Sämre än jag velat"

Vad betyder det att skjuta fullt?

– Det är första gången i vinter som jag gör det så det är klart att det känns skönt. Skyttet har kanske varit lite sämre än vad jag egentligen hade velat så här långt, så att nu få sätta dem känns bra, säger Öberg och fortsätter:

– Jag har hela tiden vetat att jag kan göra det, det är inte så att jag har tvivlat, men man ska ju göra det på tävling också. Det känns jätteskönt, det var verkligen en bra tävling.

Hann du bli nervös på sista skyttet?

– Nej, jag kände verkligen att jag ville sätta de skotten. Jag var väldigt fokuserad och hade väldigt mycket vilja att få ner de prickarna.

Öberg höll undan för italienskan Dorothea Wierer, som var sju sekunder bakom svenskan i mål. Ett viktigt formbesked inför VM som inleds den 13 februari.

– Det är klart att varje tävling och bra prestation betyder mycket för självförtroendet. Det känns bra att göra en bra sprint också, det är en viktig tävlingsform som betyder mycket för jaktstarten också, säger Öberg.

Stark laginsats

Totalt sett var det en finfin svensk laginsats. Fyra av sex svenskor slutade topp 15: Mona Brorsson, med en bom, slutade elva, Anna Magnusson sköt fullt och slutade på 13:e plats medan skrällen Johanna Skottheim blev 14:e.

ANNONS

Skottheim, som framför allt kört IBU-cupen den här säsongen, hade som bäst blivit 42:a i världscupen tidigare. Även hon satte samtliga tio skott och gjorde karriärens bästa tävling.

Elvira Öberg slutade på 20:e plats och Linn Persson på 27:e.

– Det är en fantastisk laginsats här i dag och det är kul att se. Men det är som tidigare, det svenska laget trivs väldigt bra här i Ruhpolding, vi gör det bra här, säger Hanna Öberg.

ANNONS