Sebastian Larsson i en duell i mötet mellan AIK och Malmö.
Sebastian Larsson i en duell i mötet mellan AIK och Malmö.

Oavgjort i toppmötet: "Hoppats på mer"

AIK hade inte vunnit en allsvensk hemmamatch mot Malmö på fyra år. Det har man inte nu heller. Det tillknäppta och griniga toppmötet slutade oavgjort – för fjärde gången i rad.

ANNONS
|

AIK förlorade bara en allsvensk match under fjolårets guldår. Med tisdagens förlust mot IFK Norrköping har laget förlorat tre matcher med halva serien spelad. Mot Malmö, som toppade tabellen med sex poäng efter tio raka matcher utan förlust, behövde AIK studsa tillbaka med tre poäng för att inte tappa greppet om tabellettan.

Men det blev, som så ofta när de båda lagen möts, oavgjort och en poäng vardera. Men det fanns chanser åt båda håll: Närmast för AIK var ett tveksamt bortdömt mål för offside.

- Marginalerna som vi hade med oss förra året har vi inte med oss i år. Det kände vi även mot Norrköping. Vissa år går det din väg, andra går det inte din väg, säger Henok Goitom.

ANNONS

Domslut i fokus

Och även Malmö kunde fått ett gyllene läge att göra mål i matchens första halvlek. Anders Christiansen dribblade sig fri i straffområdet och föll i en duell. Men domaren vinkade avvärjande och menade att det inte var straff.

- Jag såg precis repriserna på teve. Det var en solklar straff, vi blev rånade på två poäng, säger Malmös tränare Uwe Rösler, som även tyckte att Malmö skulle ha straff efter att Daniel Granli fått bollen på handen.

Samtidigt var flera av spelarna kritiska till den sunkiga gräsplanen på Friends arena – ett resultat av en Phil Collins-spelning i mitten av juni.

- Vi är bortskämda i Malmö där vi har en fantastisk plan att spela på. I dag var det två topplag som möttes men planen matchade inte detta, säger Rösler.

Malmös svit fortsätter

Det mållösa resultatet innebär att Malmö fortfarande har sex poäng ner till trean AIK.

ANNONS

- Vi hade självklart hoppats på mer än en poäng i de här två matcherna (Malmö och IFK Norrköping). Malmö är en bra motståndare och vi har respekt för det. Men mer än halva serien är kvar så vi ger inte upp, säger Sebastian Larsson.

TT: Det är fjärde raka matchen mellan AIK och Malmö som slutar oavgjort. Tar ni ut varandra?

- Visst kan det vara så. Det är två lag som har legat i toppen under en lång tid och man vet att det inte blir många chanser i de här matcherna så det gäller att sätta dit dem. Vi får jobba vidare.

Larsson hade, likt senast lagen möttes i fjol, ett ypperligt frisparksläge att avgöra matchen. Men den här gången saknades skärpan – frisparken gick över.

I stället fortsätter AIK:s dystra hemmasvit mot Malmö – senaste segern hemma på Friends arena var 2015. Malmös obesegrade svit i allsvenskan är nu uppe på elva raka matcher.

ANNONS
TT

ANNONS