Nytt publikrekord för damidrott – 92 003 på plats

När University of Nebraska och Omaha möttes under onsdagen slogs nytt publikrekord för damidrott.
92 003 personer såg volleybollmatchen på utomhusarenan i Lincoln.

ANNONS
|

Det bor knappt 300 000 personer i Lincoln i Nebraska. Under onsdagen kom 92 003 personer till stadens arena Memorial Stadium för att se på volleyboll. University of Nebraska tog emot Omaha i universitetsligan NCAA inför rekordpubliken.

92 003 personer publikrekord för damidrott i världen.

– Jag har gråtit åtminstone fem gånger och det har varit så känslosamt säger Nebraskas tränare John Cook, enligt Reuters.

Han fortsätter:

– Vi tog en chans genom att spela på Memorial Stadium för att försöka slå rekordet. Jag tror inte att någon trott att något sådant här skulle hända när vi började planera för det. Det är en stor prestation.

ANNONS

Nebraska-spelaren Andi Jackson säger till University of Nebraskas hemsida:

– Vi gick ut genom tunneln till det andra setet och vi hörde via högtalaren att vi precis hade slagit världsrekord. Vi firade i tunneln när vi gick ut. Det är otroligt.

Lexi Rodriguez beskriver upplevelsen att gå ut på planen inför över 90 000 åskådare.

– Jag försökte vara i nuet och ta in allt. Jag var superexalterad så jag kunde inte hålla ett seriöst ansikte, det var galna känslor.

Spelade på utomhusarena

Utomhusarenan Memorial Stadium används vanligtvis för amerikansk fotboll och tar på pappret 85 458 åskådare, men enligt Reuters är det inte första gången över 90 000 personer är på plats.

University of Nebraskas volleybollag har enligt SVT sålt slut 306 matcher i rad sedan 2001, men då på hemmaarenan Devaney Center som tar 8 039 åskådare.

Rekordmatchen i Lincoln slutade i hemmaseger med 3–0 i set (25–14, 25–14, 25–13).

Det tidigare publikrekordet för damidrott är från 2022 då Fridolina Rolfös FC Barcelona lockade 91 648 åskådare till Camp Nou i Champions League-semifinalen mot Rebecka Blomqvists Wolfsburg.

1971 såg 112 500 personer fotbollsmatchen mellan Mexiko och Danmark på Azteca-stadion i en inofficiell VM-turnering men det rekordet räknas inte som officiellt.

ANNONS

LÄS MER:Vart tog alla öisare vägen?

LÄS MER:Gothia cup slår publikrekord på Heden för andra året i rad

LÄS MER:Basket-VM skrev historia direkt – drog rekordpublik

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS