Nytt avtal för Frölunda – fortsatt spel i Scandinavium

Frölundas tio år långa hyresavtal för Scandinavium löpte ut i maj. Sedan dess har klubben och Got Event försökt att komma överens om ett nytt avtal – nu är parterna överens.

ANNONS
|

Efter att Frölunda besegrat Djurgården i finalserien och bärgat klubbens femte SM-guld genom tiderna var säsongen över. Med det gick även det tio år långa hyresavtalet för Scandinavium med Got Event ut.

Diskussionerna om det nya avtalet har tagit tid, då parterna varit en bit ifrån varandra på flera olika punkter.

Frölunda har velat få igenom en rörlig hyra beroende på hur många åskådare som dyker upp – snarare än en fast summa – samt velat undvika ett lika långt hyresavtal igen.

LÄS MER: Doldisen toppar statistiken – helt överlägset: "Alla är bra på olika saker"

Någon risk för att parterna inte skulle komma överens innan SHL-säsongen började fanns aldrig då alternativen för att inte spela i Scandinavium saknas. Under måndagen var det nya avtalet signerat och klart.

ANNONS

– Hyresavtalet är förlängt med ett år och nu kan vi fokusera på vår verksamhet, säger Frölundas general manager Christian Lechtaler.

LÄS MER: Nu lämnar Fagemo Frölunda – för gott?

Det nya avtalet sträcker sig endast över en säsong.

– Det är klart att det här har tagit mycket energi på bägge sidor. Men nu kan vi fokusera på att fylla vår arena och skapa en bra upplevelse för vår publik. Sen får vi också tid till att komma fram till ett längre samarbetsavtal, säger Lechtaler.

Enligt uppgifter till GP ska det nya avtalet innehålla en större rörlig del än tidigare.

– Själva strukturen på avtalet har jag inga kommentarer till. Men gör vi det bra och fyller Scandinavium med publik så blir det bra för Frölunda, det är den enda kommentaren jag har.

LÄS MER: Tufft läge direkt för Frölunda – efter två raka förluster: "Vi har spelat så dåligt"

Från Got Events sida är man nöjd över att förhandlingarna nu är klara.

– Det känns jättebra att vi är överens. Det är viktigt för oss att Frölunda kan fortsätta driva och utveckla sin hockeyaffär i Scandinavium. Det nya avtalet skapar bra förutsättningar för att vi tillsammans ska kunna ge en bra publikupplevelse i Scandinavium, säger Got Events vd Lotta Nibell.

ANNONS

Förra säsongen lockade Frölunda 261 856 åskådare under grundserien på sina hemmamatcher och i slutspelet stannade siffran på 85 796.

ANNONS