Gustav Nyquist firar sitt mål mot San Jose. Det blir det sista han gör i Detroit. Nu är han bortbytt till just San Jose.
Gustav Nyquist firar sitt mål mot San Jose. Det blir det sista han gör i Detroit. Nu är han bortbytt till just San Jose.

Nyquist lämnar Detroit för San Jose

Först gjorde han mål mot San Jose. Sedan blev NHL-forwarden Gustav Nyquist bortbytt till just San Jose från Detroit.

ANNONS
|

Med bara ett dygn kvar innan transferfönstret i NHL-ishockeyn stängs fick den 29-årige svensken, vars kontrakt går ut i sommar, beskedet att han får lämna Detroit efter åtta säsonger.

- Jag har haft en fantastisk tid i Detroit med många fina minnen och polare jag kommer att ha för resten av livet. Men nu ska det bli grymt kul att komma till Sharks och försöka gå hela vägen, säger han till Expressen om chansen att få lyfta Stanley Cup-pokalen framåt sommaren.

ANNONS

"Talangfull"

Han lämnar ett svensklag för ett annat. I San Jose blir han lagkompis med backarna Erik Karlsson, Tim Heed och svenskamerikanen Joakim Ryan samt forwardskollega med Melker Karlsson och Marcus Sörensen.

Nyquist har haft en av sina bästa säsonger i Detroit den här säsongen med 49 poäng, varav 16 mål, på 62 matcher.

- Gustav är en talangfull och mångsidig forward som spelar med fart och stark hockeykänsla, säger San Joses general manager Doug Wilson till nhl.com.

Johansson till Boston

I utbyte mot Nyquist får Detroit ett val i andra omgången vid draften 2019 från San Jose eller Florida och kan få ytterligare ett val i tredje omgången 2020.

Gustav Nyquist var inte den ende svenske spelaren som fick byta klubb.

Marcus Johansson byttes bort från New Jersey till Boston. Erik Brännström och Oscar Lindberg, tidigare i Vegas, tillhör numera Ottawa. Pär Lindholm stannar i Kanada men spelar inte längre för Toronto utan för Winnipeg. Los Angeles bytte bort Oscar Fantenberg till Calgary. Dessutom bytte San Jose till sig Jonathan Dahlén mot Vancouvers Linus Karlsson, som just nu spelar i AHL respektive i hockeyallsvenskan.

ANNONS
TT

ANNONS