Toronto Maple Leafs forward William Nylander petar in pucken bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij.
Toronto Maple Leafs forward William Nylander petar in pucken bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij. Bild: Nathan Denette

Nylander övertidshjälte för Toronto

William Nylander avslutade en sex matcher lång måltorka och blev matchvinnare när hans Toronto besegrade Florida med 5–4 i NHL-ishockeyn natten till onsdag.

ANNONS
|

Nylander gjorde sitt andra mål i matchen när han 1.53 in i förlängningen säkrade en 5--4 seger för Toronto. Dessutom hade han under matchen en assist och gick hem med totalt tre poäng. Och Torontotränaren Sheldon Keefe var nöjd.

– En som gör skillnad. Det är mer den sortens spelare han har varit för oss under hela säsongen, säger Keefe om Nylander efter matchen.

William Nylander berättar själv om det avgörande målet, som han satte bakom Floridas målvakt Sergej Bobrovskij, för nhl.com.

– Jag hade fart och kände att jag kunde ta ut svängen. Jag lyckades få in den (pucken) bakom och kunde smyga den förbi honom, säger William Nylander.

ANNONS

Men innan det kom till det sista och avgörande målet hann Nylander också med att missa en straff, men strax därefter kvittera till 4–4 genom att göra mål med huvudet.

Skottet till kvitteringsmålet kom från Mitchell Marner 5.59 in i tredje perioden men räddades av Bobrovskij till en retur som gick in i mål efter en studs på huvudet på Nylander.

– Jag har inte skjutit så mycket på sistone så det var skönt att få in den där, säger Nylander.

– Jag såg egentligen ingenting, jag var bara framför mål. Mitch satte pucken mot mål och jag antar att den bara träffade mitt huvud, så det tar jag.

ANNONS