Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nybergs första SHL-mål: "Jublade mest över att det blev mål"

Med 17 sekunder kvar av första perioden mot Växjö gjorde John Nyberg sitt första SHL-mål. - Det är såklart skönt! Det är alltid kul att göra mål, säger han efter matchen.

Mariestadsbördige Viktor Andrén i Växjömålet såg ingenting när Nybergs skott från blå letade sig in bakom målvakten. Den egna talangen var dock lågmäld efter målet.
– Det är såklart skönt! Det är alltid kul att göra mål. Jag försöker bara träffa mål och det är bra skymning framför som gör att den går in, säger han.

Såg du att det var ditt mål direkt?
– Nej, jag visste inte utan blev mest glad över att det blev mål. Vi hade haft en tung period så det var skönt att få in det första målet.

Psykologiskt viktigt mål?
– Precis! Det är aldrig roligt att släppa in ett mål så inann periodvilan. 

John Nyberg är inne på sin tredje säsong i Frölunda. Den första där han är en av de ordinarie backarna i en backuppsättning som är betydligt yngre och mer orutinerad än fjolårets uppsättning. Efter en tuff start med två raka förluster har Frölunda nu fyra raka segrar i SHL.
– Jag känner att strukturen börjar sitta. Vi börjar göra det vi ska och spelar som ett lag. Det är bara att jobba vidare, säger Nyberg.

För egen del?
– Det har varit lite upp och ner. När laget spelar bra går det bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.