Nya uppgifterna kring stjärnans tillstånd

Anna Holmlund har varit nedsövd sedan olyckan i måndags. Nu berättar skidförbundet att hon kommer att fortsätta att hållas nedsövd.

ANNONS
|

Det var i måndags som hon kraschade på träning i Italien och slog i huvudet och fick transporteras med helikopter till sjukhus. Där opererades Anna Holmlundför blödningar i hjärnan och har hållits nedsövd.

– Under dagen har en tredje datortomografi av hjärnan utförts och resultatet är tyvärr nedslående. Skador man inte kunnat se under tidigare undersökningar visar sig nu och de är dessvärre utbredda, saJakob Swanberg, landslagets läkare under tisdagen.

LÄS ÄVEN: "Måste vara realistiska och förstå allvaret"

Pojkvännen,Victor Öhling Norbergställde in sin tävling efter beskedet.

–Han tävlar inte för att han vill vara med Anna på sjukhuset, säger sportchefen Joar Båtelson till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Ny krasch – ännu en svensk åkare till sjukhus

Under onsdagen kom nya uppgifter kring Anna Holmlunds tillstånd. Enligt skidförbundet så kommer hon att fortsättas att hållas nedsövd.

"Underdagen har en ny omfattande neurokirurgisk bedömning gjorts, varefter man har kunnat minska något på narkosdjupet utan att hon i nuläget har reagerat ogynnsamt på det. Det är dock ännu alltför tidigt att kunna uttala sig mer precist om hur allvarliga hennes skador är. Vi förväntar oss inga större förändringar under de närmaste dygnen och kommer att gå ut med ny information om något inträffar som motiverar detta", skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

Skidförbundet vädjar också om att folk ska visa dem tålamod och förståelde att de behöver lugn och ro.

LÄS ÄVEN: 13 svåra alpina olyckor som chockade skidvärlden

ANNONS