Padel växer så det knakar. Arkivbild.
Padel växer så det knakar. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Ny studie: Killarna valde padel under pandemin

Padel växer så det knakar i Sverige. Det var många tonåringar och unga vuxna som provade den nya popsporten under pandemin.
– Vi lider lite av växtvärk faktiskt, säger Emilia Köhler på padelförbundet till Radiosporten.

ANNONS

Var fjärde ung kille och var femte ung tjej i åldrarna 15-24 som provade på en ny sport under 2020 valde att spela padel. Det rapporterar Radiosporten och hänvisar till studien Ungdomsbarometern.

– Jag tror att det ligger mycket i att det är en ny idrott, det är spännande när det är nytt. Det är en ganska enkel idrott och man känner ganska snabbt en personlig utveckling, säger Emilia Köhler, barn- och ungdomsansvarig på padelförbundet.

Med det ökade intresset följer utmaningar för förbundet.

– Vi lider lite av växtvärk faktiskt, säger Köhler.

Det kommersiella intresset bidrar också till att snittåldern fortfarande är hög.

ANNONS

– Det är främst vuxna som utövar sporten i dag i och med att det är kopplat till en hög kostnad. Vi har vuxit så mycket som vi har gjort på grund av och med hjälp av det kommersiella. över tid så kommer ju även de hallarna att behöva fyllas, jag tror att det finns mer banor än utövare så förhoppningen är ju att hitta och skapa samverkan och samarbeten så att vi kan möjliggöra för barn och unga att komma igång med föreningsverksamhet i de här lokalerna, säger Emilia Köhler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS