Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nicolas Martinez. Bild: MATHIAS BERGELD

Ny provspelare till Blåvitt: "Är intressant"

Mitt under brinnande premiärvecka tar IFK Göteborg in ytterligare en provspelare. Nicolás Martinez, 21, har anlänt för att visa upp sig.
– En intressant spelare, säger tränaren Poya Asbaghi.

Med fem dagar till premiären mot AFC Eskilstuna har ett nytt namn klivit in på Kamratgården. Vänsterbacken Nicolás Martinez fanns med när IFK Göteborg tränade under tisdagen.

21-åringen kommer även finnas med under onsdagens pass innan han lämnar klubben, det är i alla fall planen i nuläget.

– Han var nära och tillgänglig för två träningar. Det passade ganska bra att få titta på honom. Det var logistiskt väldigt enkelt alltihop och det är en intressant spelare, säger Poya Asbaghi.

Hur fick ni nys om honom?

– Via en agent.

Så inte Soccer Services?

– Nej.

Nicolás Martinez kommer närmast från Sud America, hemmahörande i den uruguayanska andraligan. Han spelade nio matcher där i fjol – och fick ta emot två röda kort.

Vad har du för bild av honom som spelare, Poya Asbaghi?

– Inte så mycket. Det är svårt att få en bra bild, det är därför vill vi se honom på plats.

Vad säger du om hans första träningspass med er?

– Jag vill inte säga för mycket. Som jag sa om de andra provspelarna vill jag inte säga så mycket när de inte har gjort så många träningar.

Hur är det att ta in provspelare så här tätt inpå seriestart?

– Det är väl inga konstigheter egentligen. Det kan bli så att det kommer in en provspelare mitt under säsongen också, det har jag varit med om i alla mina tidigare föreningar – och även här.

IFK Göteborg har haft ytterbackar på provspel tidigare i vinter. Allra senast Stefan Vico. Utöver honom har spelare som Gai Assulin, José Manuel Casado och Christian Rubio Sivodedov testat med klubben.

Ingen är avskriven än, enligt Poya Asbaghi.

– Vi skriver inte av någon helt. Så länge vi inte har värvat någon är alla tillgängliga på något sätt.

Hur går nyförvärvsjakten överlag?

– Vi har några alternativ. Sedan vill vi känna att det beslutet vi tar är 100 procent rätt. Vi vill verkligen inte ta något förhastat beslut bara för att det är en vecka kvar och för att vi känner att någon måste in. Hittar vi inte rätt spelare så tar vi ingen, så enkelt är det. Men förhoppningsvis gör vi det.

Med på tisdagens träning fanns även junioren Samuel Ohlsson.

– Dels är det en spelare som har varit med och tränat med oss förut och som är intressant, dels behövde vi en spelare till i dag och då var det logiskt att kalla in honom, säger Poya Asbaghi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.