Alexander Ovetjkin firar sitt hattrick tillsammans med lagkamraterna.
Alexander Ovetjkin firar sitt hattrick tillsammans med lagkamraterna.

Ny målfest för Bäckström och Ovetjkin

För någon vecka sedan spelade Alexander Ovetjkin en viktig roll när Nicklas Bäckström gjorde hattrick för Washington i NHL-hockeyn. Och nu var det svenskens tur att assistera, när Detroit besegrades med 6–2.

ANNONS
|

Nicklas Bäckström assisterade vid samtliga Ovetjkins tre mål – till 3–0, 4–0 respektive 6–1 – när ryssen gjorde hattrick.

Och Gävlesonen fick totalt fyra assist, i och med att han också var med vid 5–0, inslaget av stjärnan TJ Oshie som återkom efter ännu en skada.

- Han är en fantastisk kille, fantastisk spelare, så det var härligt att ha honom tillbaka, säger Bäckström efter matchen om Oshie.

ANNONS

Svensken förklarar att Washington är inne i en bra period just nu.

- Säsongen är prioriteten, man fortsätter bygga sitt lag och få alla roller intakta. De senaste matcherna har vi haft bättre försvarsspel, vi har spelat mycket snabbare i neutral zon, det är då vi är svåra att möta.

För knappt två veckor sedan gjorde Bäckström själv hattrick, för andra gången i sin NHL-karriär, delvis framspelad av Ovetjkin i en seger mot New Jersey.

För Detroit fick Gustav Nyquist en assist vid det första reduceringsmålet, och satte sedan själv det andra. Det var Nyquists åttonde mål för säsongen.

TT

ANNONS