Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hasse Berggren tackar fansen efter skrällen mot Hammarby.

Nu spritter det i Berggren igen

Hasse Berggren, 36, hade två tuffa och skadefyllda år i BK Häcken 2006-07. Nu är han tillbaka igen och producerar. I Gefle IF.
När Hasse Berggren spelade i Häcken 2006-07 hade han stora problem med ena hälsenan och kunde inte göra sig själv rättvisa.
Två operationer och två år senare gör han succé i Gefle IF. Två mål och två assist på två matcher är den gamle strikerns facit hittills.
Gefle IF är klubben i 36-årige Hans Berggrens hjärta. Han spelade där första sejouren 1994-97 dit han hämtades från Hamrånge GIF.
- Det är otroligt roligt att få spela i allsvenskan med Gefle och att jag kan göra mig själv rättvisa igen. Gefle är det stora laget här hemma och den klubb jag hejade på som liten, säger Berggren.

I allsvenskan har han spelat sammanlagt drygt 200 matcher för Hammarby, Elfsborg, Häcken och Gefle. En frisk och hel Berggren brukar snitta kring tio mål per säsong i allsvenskan, och det hoppas han uppnå även i år.
- Jag är såpass gammal att jag egentligen har slutat tänka i antal mål, men jag hoppas att jag ska hamna ungefär där.
Häcken hade stora förhoppningar om att Berggren skulle bli klubbens skyttekung när han värvades från Elfsborg 2006. Facit den första säsongen blev sex mål på 24 matcher och det andra, riktigt besvärliga året, stannade han på elva matcher och ett enda mål.
- Det känns tråkigt att jag inte kunde göra mig själv rättvisa i Häcken för jag trivdes enormt bra i klubben, som har fantastiska människor i sina led, säger Berggren.
Han gjorde fem mål på de sex första matcherna i Häcken, sedan började hälsene-eländet.

Han har opererats två gånger av idrottsläkaren Leif Swärd, först efter andra ingreppet blev det helt bra.
- Leif Swärd är otroligt skicklig och gjorde det andra ingreppet mer eller mindre ideellt eftersom försäkringen inte gällde då, och det är jag enormt tacksam för, säger Berggren.
Den minnesgode läsaren erinrar sig säkert turerna kring Berggrens skadade hälsena, med uppklippt fotbollssko och andra misslyckade försök.
- Ingenting blev som det skulle förrän efter andra operationen, och då körde jag rehab på egen hand och sedan skrev jag på för Gefle i januari förra året, berättar Berggren.

Förra säsongen gjorde han elva mål i allsvenskan för Gefle, och den här säsongen har han inlett strålande med mål i båda matcherna, plus två framspelningar.
- Vi spelade oavgjort mot svenska mästarna Kalmar och slog Hammarby borta. Det är över förväntan, men jag väntar några matcher till innan jag uttalar mig om hur bra vi egentligen är, säger Berggren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.