Norrköpings Kalle Holmberg firar sitt nionde allsvenska mål tillsammans med Filip Dagerstål.
Norrköpings Kalle Holmberg firar sitt nionde allsvenska mål tillsammans med Filip Dagerstål.

Norrköping vann direkt med nytt spelsystem

ANNONS
|

Sebastian Andersson stack till tyska Kaiserslautern. Då behövde IFK Norrköping och managern Jens Gustafsson stuva om i sitt spelsystem till en 3–4–3-liknade uppställning.

Det nya systemet satt kanske inte som en smäck, men det gjorde nog ändå resultatet för Peking. De fick med sig tre poäng från bortamötet med Jönköpings Södra. Norrköping vände underläge till en 2–1-seger.

- Vi spelade lite annorlunda. Vi testade en annan formation och jag tycker vi gör det stundtals bra, vi har inte tränat jättemycket på det. Men ju mer vi kommer göra det desto bättre blir vi. Det gäller att ha tålamod när vi väl har bollen på offensiv planhalva och det tycker jag att vi har. Kul att vi vann, säger Kalle Holmberg till C More.

ANNONS

Trevande start

Första halvlek blev en trevande historia. Målchanserna lyste inledningsvis med sin frånvaro. Men när matchklockan tickat över halvtimmen lossnade det. På en kvick kontring skarvade Tommy Thelin fram en boll i djupet på en framstormande Dzenis Kozica som kunde hålla Norrköpings mittback Andreas Johansson ifrån sig och rulla in 1–0 för J-Södra.

Norrköping förfogade över mycket boll och pressade på framåt för en kvittering.

På tilläggstid kom den. Filip Dagerstål lyfte en boll mot J-Södras straffområde, där höll sig Linus Wahlqvist påpassligt framme och kunde knoppa in 1–1.

Holmberg hjälte

Norrköping fortsatte att forcera under andra halvlek. Ett ledningsmål lät inte vänta på sig. Kalle Holmberg visade ingen nåd när han bombade in sitt nionde mål den här säsongen.

- Det gäller att ta vara på de lägen man får, det var skönt. Jag har inte tagit så mycket avslut, det var bra att jag fick ta ett, det var bra att det blev mål, säger målskytten.

Jönköpings Södra låg på för att hämta i kapp och var väldigt nära två gånger tätt efter varandra. Kozica kom återigen loss i djupled, men avslutet smet försmädligt tätt, tätt utanför. Minuten efter tryckte Arni Vihjalmsson iväg ett distansskott som David Mitov Nilsson kunde stöta bort med viss möda.

ANNONS

Holmberg fick ett gyllene läge att gå upp i ensam skytteligatopp, men avslutet blev felkalibrerat och han står kvar på sina nio fullträffar.

Norrköping höll ifrån och studsade tillbaka efter nederlaget senast mot Östersund hemma. För Jönköpings Södra går det fortsatt tungt. Laget har nu fem matcher utan seger och ligger kvar på kvalplats. Avståndet upp till Sundsvall på säker mark är tre poäng.

TT

ANNONS