IFK Norrköpings målskyttar Kalle Holmberg och Niclas Eliasson.
IFK Norrköpings målskyttar Kalle Holmberg och Niclas Eliasson.

Norrköping hakar på i tabelltoppen

ANNONS
|

Eliasson bjöd på ett drömmål nyligen i den svängiga 3–3-matchen mot Djurgården på Tele2 Arena. På Tunavallen lade han grunden till Norrköpings 2–1-seger.

Han prickade in ledningsmålet på halvvolley redan efter sju minuter. Kalle Holmberg ökade till 2–0 innan Omar Eddahri gav spänning åt matchen med reduceringen i andra halvlek.

Efter åtta omgångar har den flyfotade teknikern med det trippande steget noterat två mål och tre målgivande passningar. Det verkar inte betyda något om Eliasson spelar till höger (som på fredagskvällen) eller till vänster på mittfältet. Nu gjorde han tillvaron svår för AFC:s vänsterback Jernade Meade.

ANNONS

- Det är bara kul. Jag har spelat mycket till höger tidigare och trivs bra där. Det fungerar bra, säger han.

Tagit en nivå

Niclas Eliasson lånades av AIK förra sommaren och köptes sedan loss i höstas. Under våren har han tagit en ordinarie plats under managern Jens Gustafsson.

- Jag tycker att jag tagit en nivå sedan dess. Men det är också väldigt bra lagkamrater. Vi hjälper varandra.

TT: Du verkar vara på väg att få ditt stora genombrott i allsvenskan?

- Det är kul att du säger så. Det känns bra och jag känner att jag har fått stort förtroende från tränarna och de hjälper mig mycket. Jag vågar slappna av. Även om jag gör en dålig match vet jag att jag kommer att få chansen igen och det ger kontinuitet.

ANNONS

- Det är väldigt viktigt, speciellt när man är lite yngre. Jag känner att jag har ett bra självförtroende. Nu är det bara att fortsätta att jobba hårt på träningarna och inte bli bekväm.

En man för U21-EM?

Fortsätter Eliasson så här får U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson angenäma problem inför trupputtagningen till EM-slutspelet i Polen i juni.

- Det är klart att det skulle vara en dröm att få vara med där och spela ett sånt mästerskap, men jag tror inte att det är så bra om man springer och tänker på det i matcherna. Jag tror att han har koll på många spelare, men fortsätter jag att prestera finns nog chansen där, säger 21-åringen.

Fem raka utan förlust – tre segrar och två oavgjorda – betyder att mästarna från 2015 mer och mer framstår som en av klubbarna som ska försöka se till att Malmö FF inte får en bred raksträcka mot andra raka SM-guldet.

ANNONS

- Vi skapar många chanser i första och är riktigt bra då. I andra sjunker vi lite och när de gör ett slumpmässigt mål blir vi försiktiga, men det viktigaste var att vi fick med oss tre poäng.

AFC väntar fortfarande på klubbens historiska första seger i allsvenskan.

- Den andra halvleken är en av våra bästa halvlekar i år och det är surt att vi får torsk. Vi får ta med oss det som är bra. Man får gnugga på, inte ge upp, säger målskytten Omar Eddahri till CMore.

TT

ANNONS